Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons herpakken”

-

Laatste in de stand en één punt uit zes wedstrijde­n: dat is de voorlopig magere balans voor de meisjes van Volmar Ekeren. Vorig weekend werden ze na de openingsse­t nog compleet weggespeel­d door een niet eens indrukwekk­end Wingene.

“Op training loopt het nochtans prima”, zegt de Ekerse trainer Thomas Rossie. “De wil om vooruit te geraken en de inzet zijn er zeker, maar zaterdag stuikte alles in elkaar. We staan laatste en we beseffen maar al te goed dat het knokken zal worden voor het behoud. Alleen de manier waarop we onderuitgi­ngen, baart me een beetje zorgen. Enerzijds is er een pak ervaring uit de ploeg verdwenen. Anderzijds zijn er heel wat jongeren bijgekomen en die springen anders om met de druk. Na de eerste set merkte ik irritatie en een compleet gebrek aan samenhang. Het is de eerste keer dat ik dit merk. We speelden nochtans al goede wedstrijde­n tegen de sterkere ploegen in de reeks, maar tegen de ploegen waar we kansen hebben, lukt het niet.”

“We moeten ons herpakken en erin blijven geloven. Elke week moeten we vechten voor elk punt. Alleen op die manier kunnen we het redden. Keer op keer verliezen, is niet leuk. Mentaal is dat zwaar, maar daar moeten we ons overzetten. Elke week is er een nieuwe match.”

“We moeten niet twijfelen aan onszelf. We bewezen in Torhout en in Lennik dat we het kunnen. Het moet allemaal een beetje samenvalle­n en dat is momenteel jammer genoeg niet het geval.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium