Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging”

Philippe Peeters speelt bij Fellows samen met zijn broer Lucas

- LUDO HENDRICKX

Fellows Ekeren begon dit jaar aan een nieuw avontuur in tweede klasse. Philippe Peeters werd bij Gembo weggeplukt om de ploeg te versterken. De point guard keerde zo terug naar de club waar het voor hem allemaal begon.

Peeters moet Andreas Rojas Palma, die aan een wereldreis bezig is, vervangen. “Voor mij is dit een beetje thuiskomen”, zegt Peeters. “Er zijn mensen in de club actief die ik al jaren ken. Fellows is nog altijd de gezellige familieclu­b van vroeger. Bovendien speelt mijn jongere broer Lucas in de eerste ploeg. Het is heel leuk om met hem samen te spelen. Hij kijkt naar mij op en ik vind het fantastisc­h om hem goede raad te kunnen geven. Ik had het bij Gembo allemaal een beetje gezien. Fellows bood mij een nieuwe uitdaging aan en ik ben blij dat ik mee in dit avontuur ben gestapt.” De Ekerse club vertoeft na een één op vijf in de bodem van het klassement.

“We maken ons niet ongerust hoor. We hebben de voorbije weken heel hard getraind en hebben stappen vooruit gezet. We verloren enkele wedstrijde­n heel nipt. Als we die hadden gewonnen, stonden we nu in de middenmoot. Dat is nu eenmaal sport. We moeten verder. Als we tegen Gent Hawks kunnen winnen, wil dat zeggen dat er kwaliteit in de groep zit.”

Er wacht Fellows nu een heel belangrijk drieluik met Antwerp Giants Two, Sijsele en Lommel.

“Nu moeten we punten gaan pakken. Vooral de match tegen Giants van vrijdag (vandaag,

red.) is voor mij toch speciaal. Ik speelde 14 seizoenen samen met die gasten. Killian Van De Langenberg­h en Vincent Peeters zijn vrienden. Het zal leuk zijn om tegen hen te spelen.” Philippe Peeters is nog maar 23 jaar, maar lijkt al een eeuwigheid mee te draaien.

“Ik speelde op mijn 17de al in tweede klasse bij Giants en heb dus al wat ervaring. Ik proefde ook al van eerste klasse, maar ik voel me thuis in tweede. Onze coach wil dat ik bepalend ben en meer scoor. Dat lukte nog niet echt door een blessure aan mijn hand. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze groep het behoud kunnen verzekeren. Daarna kunnen we verder bouwen en een degelijke tweedeklas­ser worden. Het is mijn ultieme droom om nog eens een prijs te pakken in tweede klasse.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Philippe Peeters: “Het is mijn ultieme droom om nog eens een prijs te pakken in tweede klasse.”
FOTO KOEN FASSEUR Philippe Peeters: “Het is mijn ultieme droom om nog eens een prijs te pakken in tweede klasse.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium