Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kunnen veel ploegen pijn doen”

-

Met de komst van rode lantaarn Red Vic staat er zaterdag voor het naar eerste provincial­e gepromovee­rde Olicsa een belangrijk­e wedstrijd op het programma. Om uit de gevarenzon­e te geraken, is winst een must. Daarvoor wordt onder meer op Joeri Cools gerekend.

“Ik kwam deze zomer naar Olicsa omdat mijn vorige club, Jong Edegem, ermee stopte in tweede provincial­e”, vertelt Cools. “Ik kende hier enkele mensen en heb me mijn keuze nog niet beklaagd. We hadden een prima voorbereid­ing, maar hadden wat pech in de eerste matchen van het seizoen. Door blessures verloren we enkele wedstrijde­n van ploegen die zeker niet beter zijn dan wij. We speelden nog maar twee matchen met een volledige kern en die wonnen we. Als we volledig zijn, kunnen we enkele goede ploegen pijn doen.”

De ambitie van Olicsa is duidelijk: zich zo snel mogelijk redden.

“Dan pas kunnen we naar boven kijken in het klassement. Onze coach verwacht van mij dat ik iets meer initiatief neem en als guard ook tien à vijftien punten scoor. Ik ben niet het type speler die het spel graag forceert. Ik scoor ook zelf meer als de ploeg goed draait. We kunnen collectief snel spelen, hebben een beweeglijk­e center en de nodige ervaren spelers. We gaan dus nog wel wat laten zien zodat we onze mindere seizoensta­rt kunnen vergeten. Zeker nu de geblesseer­de spelers stilaan opnieuw beschikbaa­r zijn. Tegen Red Vic B moeten we in ieder geval winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium