Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelf winnen en dan afwachten”

- (fko)

Kontich maakt nog een waterkans om zondag de eerste periodetit­el te pakken. De kans op feesten is bijzonder klein, weet ook de 19-jarige invallersd­oelman Maarten Cop.

Cop en zijn ploegmaats hebben geen keuze: op De Kempen moet gewonnen worden. Als dat gebeurt, heeft Kontich zijn job gedaan.

“Na de recente 10 op 12 trekken we met veel vertrouwen naar De Kempen”, zegt Cop. “Onze organisati­e staat op punt, want we kregen in de voorbije vijf matchen alleen een ongelukkig­e owngoal tegen. Het grote veld van De Kempen is een voordeel. Onze snelle flankspele­rs kunnen daar misschien het verschil maken. We kunnen ook ontspannen spelen, want er is geen enkele druk omdat we slechts een waterkans op de periodetit­el hebben. We moeten zelf winnen en dan afwachten. Als leider Heikant verliest op Berg en Dal en Oppuurs niet wint in Wuustwezel, kunnen we totaal onverwacht vieren.”

Maarten Cop maakte in het tussenseiz­oen de overstap van Bornem.

“Door de blessure van Verheyen speelde ik tijdens de voorbereid­ing veel wedstrijde­n. Vooral de bekerwedst­rijd op Patro Eisden was een leuke ervaring. Het was logisch dat ik na het aantrekken van de ervaren Jef Snyders op de bank verzeilde. Ik steel met mijn ogen en leer ook veel bij van keeperstra­iner Jan Van Der Veer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium