Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten altijd de titel ambiëren”

- MARK DE CLEENE

Halle hoopt zondag tegen Wildert de eerste periode af te sluiten met het maximum van de punten. Dat het ook de eerste periodekam­pioen wordt, is eigenlijk een zekerheid. Zelfs bij verlies kan de periodetit­el de Zoerselnaa­rs bijna niet ontglippen. De reden: het hoge positieve doelpunten­saldo van plus 26. Berendrech­t, de enige ploeg die in theorie Halle nog kan voorbijste­ken, heeft drie punten minder en heeft een doelpunten­saldo van plus 12. Een onmogelijk­e opdracht voor Berendrech­t.

De 27-jarige Matthias Schaessens beleeft als nieuwkomer leuke tijden bij Halle.

“Het is inderdaad fijn voetballen”, zegt Schaessens. “Eigenlijk was het de intentie van de club om een kern samen te stellen die mee kon strijden voor de titel in derde provincial­e. Na de onverwacht­e degradatie vorig seizoen is het dus logisch dat we nu bovenaan meedraaien. De verwachtin­gen van het bestuur zijn duidelijk.”

De naam Schaessens doet bij veel voetballie­fhebbers natuurlijk een belletje rinkelen. “Sommige mensen weten nog dat mijn vader en vooral mijn oom

red.)

(Eddy en Marc Schaessens,

furore maakten als profvoetba­llers bij onder meer Beerschot, Club Brugge, Standard en Westerlo. De huidige generatie voetballer­s is daarvan nauwelijks op de hoogte. Ik stippel mijn eigen weg uit en combineer met plezier mijn werk met mijn hobby. Alles draait bij mij rond sport en voetbal: de familie-sportzaak, het werk in de fanshop van Beerschot-Wilrijk en hier bij Halle.”

Als technisch begaafde nummer tien is Schaessens een belangrijk­e pion op het schaakbord van de Halse trainer Robby Gauwloos.

“Ik heb een meer dan behoorlijk­e opleiding genoten bij onder meer Beerschot en Club Brugge. Het is dus logisch dat mijn technische kwaliteite­n naar boven komen op het middenveld. Ik probeer dan ook vanuit mijn positie voor de aanvallend­e impulsen te zorgen. Momenteel loopt alles naar wens. Uiteraard moeten we opletten dat we niet stilvallen en gefocust blijven. Te beginnen zondag tegen Wildert. Berendrech­t blijft trouwens goed aanklampen. Maar laat ons eerlijk zijn, we mogen met deze groep alleen maar de titel ambiëren.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Matthias Schaessens voor de sportwinke­l van de familie die hij mee uitbaat.
FOTO TOM GOYVAERTS Matthias Schaessens voor de sportwinke­l van de familie die hij mee uitbaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium