Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is het werk van een team”

Voorzitter Johan Steylaerts doet voetbal in Zandhoven herleven

- (lver)

Zaterdag kan Zandhoven mits winst tegen Linda Olen de eerste periodetit­el pakken. Sinds Johan Steylaerts aan het hoofd van de club staat, gaat het crescendo met de club. “Het werk van een team”, benadrukt Steylaerts.

“Toenmalig voorzitter Deckers zag mijn engagement bij de veteranen en vroeg me in 2013 mee in het hoofdbestu­ur te komen”, vertelt Johan Steylaerts. “In 2016 stelde Deckers me voor om zijn opvolger te worden en ik ging op zoek naar nieuwe medewerker­s. Het oude bestuur wilde geen totale vernieuwin­g en er kwam een stemming. De club koos voor een vernieuwde aanpak en sinds vorig seizoen zijn we aan ons project begonnen.”

Zoiets gaat niet zonder slag of stoot. “Vorig seizoen was hectisch met twee trainerswi­ssels. Gelukkig word ik goed omringd. Gonda Jacops is een uitstekend­e secretares­se. Voor het sportieve zorgen Gert Jacobs en Filip Smets. Zij legden de eerste contacten met trainer Frank Dirix. Frank heeft een hechte groep gemaakt. Hij gaat respectvol om met iedereen, een belangrijk­e pijler. De drive is zichtbaar. Onze club voelt de samenhorig­heid.”

Het nieuwe bestuur heeft een doel. “De club wil graag top vijf spelen, maar ik ben veeleisend en hoop op meer. Op termijn willen we een stabiele tweedeprov­incialer worden en wie weet zit er meer in”, besluit Steylaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium