Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb deze match met kleur aangestipt”

Spits van Heibos Jorge Leenaerts gaat op bezoek bij club waarvoor hij 250 wedstrijde­n speelde

-

Zaterdag gaat Heibos op bezoek bij Brecht. Een plaats bij de top vijf is weggelegd voor de winnaar. Voor de 27-jarige Jorge Leenaerts wordt het een blij weerzien met veel exploegmaa­ts. Hij kijkt met gezonde stress uit naar de wedstrijd.

“Twintig jaar geleden sloot ik me als duiveltje aan bij Brecht”, vertelt Leenaerts. “Brecht is een fijne club waar ik kon doorgroeie­n tot in het eerste elftal. Na ongeveer 250 wedstrijde­n in de A-ploeg maakte ik dit seizoen de overstap naar Heibos. De wedstrijd van zaterdag heb ik zeker met kleur aangestipt in mijn agenda. Het klinkt cliché, maar Brecht zal voor mij toch altijd mijn clubje blijven.”

Vorig weekend scoorde Leenaerts zijn eerste twee goals van het seizoen. Zijn vizier staat dus net op tijd op scherp om zijn vrienden te bekampen.

“Uiteraard hoop ik zaterdag een goede wedstrijd te spelen. Mijn doelpunten­totaal wat aandikken, zou super zijn natuurlijk. Vroeger, bij Brecht speelde ik altijd als aanvallend­e middenveld­er, maar dit seizoen speel ik als spits. Ik voel veel vertrouwen van de ploegmaats en de trainers. Als nieuwkomer ben ik trouwens formidabel ontvangen bij Heibos. Het leuke bij deze club is dat we geen concrete ambities hebben uitgesprok­en voor het seizoen. We bekijken het van week tot week. Na een slappe voorbereid­ing mogen we nu tevreden zijn met de resultaten.” Aan een pronostiek wil Leenaerts zich niet wagen.

“Beide ploegen staan kort bij elkaar en bovendien hebben de trainers geen geheimen voor elkaar. Het kan spannend en intens worden. Ik kijk uit naar een fijne wedstrijd om dan daarna te kunnen bijpraten met de vrienden en supporters.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium