Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“K3 wordt onderschat”

Producer en eigenaar SputnikStu­dio Joes Brands hulpcoach bij team K3 in ‘The Voice Kids’

- ANDREAS ROTTY

De tweede battles van The Voice

Kids worden vandaag uitgezonde­n op VTM. Achter de schermen engageert ook Joes Brands (43) zich voor de kinderen. Hij heeft een eigen opnamestud­io in Schoten, maar koos deze keer voor een totaal andere kant van de muziekwere­ld. En dat bevalt hem.

Joes Brands is producer, songwriter en muzikant en heeft in 2007 zijn eigen opnamestud­io SputnikStu­dio uit de grond gestampt in de Paalstraat in Schoten. Daar werkte hij onder meer samen met de Fixkes en met Tom Van Laere, beter bekend als Admiral Freebee. Joes schrijft ook nummers voor Josje Huisman en Slongs Dievanongs.

Maar dezer dagen gaat hij volledig op in muziek met kleine talentjes van een heel andere categorie, als hulpcoach bij het VTMprogram­ma The Voice Kids. Samen met K3 probeert hij een team van twaalf zingende kinderen klaar te stomen voor performanc­es op het podium die in primetime op tv worden uitgezonde­n. “Ik ga er volledig in op van ’s ochtends tot ’s avonds”, zegt Joes. De nadruk ligt voor hem op samenwerki­ng. “Ik beschouw hen niet als kinderen, maar als volwassene­n die iets minder weten. Je werkt samen naar iets toe. Veel van de kandidaten hebben trouwens een goede muzieksmaa­k, ik kan ook van hen leren. Het zijn de eerste stappen in hun carrière. Kijk naar ex-deelnemers van kindertale­ntenjachte­n zoals leden van Bazart en Oscar and the Wolf.”

Joes zit in team K3, wat betekent dat hij samen met Klaasje, Hanne en Marthe de kinderen begeleidt. “Ze weten echt waarmee ze bezig zijn en nemen het programma serieus. Ze kennen veel over zang, meerstemmi­gheid, hoe je op een podium moet staan en de camera moet innemen. Je mag niet vergeten dat ze soms twaalf shows per weekend doen, andere bands hebben er twaalf op een jaar. De drie worden zeker onderschat.”

Volgend seizoen

Joes is graag de bijkomende schakel in een nieuw kwartet. Ook zijn collega’s benadrukke­n een fijne samenwerki­ng. “De samenwerki­ng met Joes is ontzettend verrijkend voor ons”, zeggen de dames van K3. “Hij is een gepassione­erd muzikant en een pro in zijn vak, waardoor we ons erg gesteund voelen.”

Hij komt niet echt veel in beeld in het VTM-programma. Er is geen plaats in de studio voor een stoel naast K3. “Dat maakt me niet uit, ik doe niet mee om in beeld te komen, achter de schermen voel ik mij zeker zo comfortabe­l. Een volgend seizoen zie ik dus volledig zitten.”

Joes Brands

Hulpcoach team K3 “Ze weten echt waarmee ze bezig zijn en nemen het programma serieus.”

 ?? FOTO THE VOICE KIDS ?? Joes komt niet zo vaak in beeld tijdens The Voice Kids, omdat er geen plaats meer is naast Marthe, Klaasje en Hanne voor nog een stoel.
FOTO THE VOICE KIDS Joes komt niet zo vaak in beeld tijdens The Voice Kids, omdat er geen plaats meer is naast Marthe, Klaasje en Hanne voor nog een stoel.
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Joes Brands.
FOTO JAN AUMAN Joes Brands.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium