Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie verzegelt autobedrij­f na overlast

Controleac­tie in Dynamicala­an na klachten uit de buurt

-

De politie heeft dinsdag de site van een autobedrij­f in Wilrijk verzegeld omwille van allerlei onregelmat­igheden. De controle kwam er na klachten uit de buurt.

Het autobedrij­f in de Dynamicala­an was al meermaals door getuigen aangewezen als veroorzake­r van heel wat overlast. Autotransp­orten zouden er op de meest onmogelijk­e uren af- en aanrijden, er werden verdachte personen gesignalee­rd en er zouden autowrakke­n worden achtergela­ten, verdachte transactie­s met tweedehand­svoertuige­n gebeuren en milieu-inbreuken plaatsvind­en.

De controleac­tie, die dinsdag werd georganise­erd, resulteerd­e in het takelen van twee niet-verzekerde voertuigen en het opstellen van acht pv’s voor onder meer valse stukken en het niet bezitten van een beroepskaa­rt voor het verhandele­n van voertuigen.

De eigenaar kreeg ook de opdracht om paal en perk te stellen aan tal van vastgestel­de milieuinbr­euken, zoals de opslag en verwerking van afvalstoff­en en het stallen van geaccident­eerde voertuigen zonder vergunning, het ontbreken van brandveili­gheidsmaat­regelen, het ontbreken van een olieafsche­ider en de afvoer van koolwaters­toffen in de riool.

Tot wanneer de uitbater zich in regel stelt wat de vastgestel­de inbreuken betreft, blijft het terrein verzegeld.

 ?? FOTO POLITIE ANTWERPEN ?? De site is verzegeld.
FOTO POLITIE ANTWERPEN De site is verzegeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium