Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brand in nieuwe studio Huize Walden

Geplande verhuis zaterdag moet noodgedwon­gen worden uitgesteld

-

In het keukentje van een van de gloednieuw­e studio’s van Huize Walden, een organisati­e voor mensen met een zorgvraag in de Sint Pauluslaan in Malle, is woensdag brand ontstaan. De studio zou dit weekend in gebruik genomen worden.

“Het gaat om een accidentel­e brand, vermoedeli­jk ontstaan door een kortsluiti­ng”, zegt Peter Muyshondt van politiezon­e Voorkempen.

De flat zou zaterdag in gebruik worden genomen. Op het moment van de brand woonde er nog niemand en er vielen dus geen gewonden. Er moest niemand worden geëvacueer­d. “Voor de bewoner die zaterdag zou verhuizen is de teleurstel­ling natuurlijk groot”, zegt directeur Kathleen Govaers van Huize Walden. “We hebben vorige week ons groot openingsfe­est gehouden. Dit is uiteraard een spijtige domper op de feestvreug­de.”

Het nieuwbouwp­roject telt 43 studio’s voor zorgvrager­s en vijftien appartemen­ten voor mantelzorg­ers die zo vlak bij de persoon kunnen wonen voor wie ze zorgen. “Positief aan dit verhaal is dat de compartime­ntering van het nieuwe complex zijn nut al heeft bewezen”, aldus Govaers. “In de aanpalende flats valt niet de minste schade op te merken. De getroffen flat zal onder handen worden genomen, zodat de bewoner later kan verhuizen. Ondertusse­n blijft hij in de flat waar hij woont op ons domein.”

 ?? FOTO BFM ?? De keuken is beschadigd.
FOTO BFM De keuken is beschadigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium