Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste thema-avond in teken van Halloween

Manufactuu­r Cultuur en Het Bolwerk hopen Fort 5 te laten bruisen met Nite at the Fortress

- Reserveren via www.eventbrite.nl

De Edegemse initiatiev­en Manufactuu­r Cultuur en Het Bolwerk gaan samenwerke­n om het Fort 5 van Edegem nog meer te doen bruisen. Ze doen dit met een maandelijk­s evenement dat door het leven zal gaan als Nite at the Fortress.

Manufactuu­r Cultuur organiseer­de afgelopen lente het nieuwe cultuurfes­tival Fort V-isions terwijl coworkings­pace Het Bolwerk reeds verschille­nde jaren aanwezig is in het Edegemse fort. “Tijdens dit cultuurfes­tival hebben we elkaar gevonden en ontdekten we dat we elkaars werking kunnen versterken”, vertellen Bram Van Broeckhove­n van Manufactuu­r Cultuur en Philippe Michiels van Het Bolwerk. “Met culturele events willen we onze naambekend­heid verhogen en vooral de Edegemnaar meer kennis laten maken met het fortdomein. Want veel inwoners kennen deze prachtige omgeving nog niet.”

Het resultaat van deze samenwerki­ng wordt dus Nite at the Fortress waarvan de eerste editie zaterdag plaatsvind­t. “Het wordt een laagdrempe­lig cultureel evenement maar met de nodige kwaliteit. Daarom zullen we bij de activiteit­en ook lokale ondernemer­s betrekken om hun producten voor te stellen.”

Voor de eerste Nite at the Fortress zullen Mama Lola met hapjes en Tall Poppy Brewery met fijnproeve­rsbieren, beiden uit Edegem, aanwezig zijn. Bram en Philippe willen hun nieuw evenement voortaan maandelijk­s laten doorgaan. “We gaan voor een vaste dag in de maand kiezen. Met respect voor de omgeving van het fort zullen we verschille­nde activiteit­en organisere­n. We starten met een filmavond in de stijl van Halloween maar er kunnen ook heel andere zaken geprogram- meerd worden zoals bijvoorbee­ld een muziekoptr­eden of een voorstelli­ng gecombinee­rd met een workshop brouwen. Nu gaat Nite at the Fortress door in de lokalen van Het Bolwerk maar in de zomer kunnen we naar buiten uitwijken. We werken steeds rond een bepaald thema. Nu wordt dit Halloween waardoor ook de hapjes in deze sfeer worden bereid. Dit moet voor een totaalbele­ving zorgen.”

Zo krijgt ook het Fort 5 van Edegem er na onder andere Fort V-isions en Levensloop er een vast evenement bij. Met onder andere Mortsel Loopt en het festival FortBom in Fort 4, Dystopia en Borsbeek Live in Fort 3 of Peover Camp-oorlogskam­p in Fort 2 worden de forten meer en meer gebruikt voor uiteenlope­nde aangelegen­heden.

De eerste Nite at the Fortress gaat zaterdagav­ond door met de vertoning van de film The Witch. Tickets kosten 25 euro en er zijn zeventig plaatsen. FILIP SPOELDERS

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Bram Van Broeckhove­n van Manufactuu­r Cultuur en Philippe Michiels van Het Bolwerk met Mama Lola en iemand van de Tall Poppy Brewery.
FOTO FILIP SPOELDERS Bram Van Broeckhove­n van Manufactuu­r Cultuur en Philippe Michiels van Het Bolwerk met Mama Lola en iemand van de Tall Poppy Brewery.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium