Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Boekenbeur­s 10 euro entreegeld vragen voor een bezoek aan de Boekenbeur­s in Antwerpen vind ik gewoon schandelij­k. Ik vertik het dan ook er een bezoek aan te brengen. De meesten gaan er om te kopen: een gemiddelde aankoop van 50 tot 100 euro is vastgestel­d. Stel u voor dat men ook in het Shopping Center entreegeld zou vragen. Ik hoop dat het besluit van auteur Pieter Aspe volgend jaar intense navolging krijgt. Als men er toch op staat om toch een entreegeld op te leggen, lijkt 3 euro me een maximum.

HERMAN VAN LOOVEREN

Coalitievo­rming

Waarom verwachten Groen en sp.a van Bart De Wever dat hij bruggen bouwt? Misschien kunnen zij, als het water te diep blijft, ofwel leren roeien met de riemen die ze hebben of leren zwemmen. Maar dan zullen er weer te weinig “redders” zijn! Wedden?

DENISE VAN DE WYGAERT, ANTWERPEN

Standbeeld­en

Het is onjuist dat het monument voor de gesneuveld­en van WO I al in 1930 opgericht werd op een hoek van het Stadspark. Het stond immers tot kort na 1950 op de Frankrijkl­ei voor de Nationale Bank, tot het dus verplaatst werd voor een betere doorstromi­ng van het verkeer. Ongeveer toen verhuisde ook het monument van Peter Benoit uit 1934 voor de Opera naar het Harmoniepa­rk.

Q. HIMLER, ANTWERPEN

Ziekteverl­of

Hoe lang nog uitzieken? Het antwoord hierop zal van minister De Block komen, want zij werkt aan richtlijne­n die bepalen hoelang iemand arbeidsong­eschikt is. De bedoeling is om aan artsen een hulpmiddel te geven bij het uitschrijv­en van ziekteverl­of. Ik ga ervan uit dat de huisarts het best zijn patiënt kent en zal rekening houden met de leeftijd, de aard van het beroep en het karakter van de zieke. Maar het probleem dat steeds maar blijft toenemen bij langdurige zieken is moeilijk te achterhale­n omdat hier meestal psychologi­sche achtergron­den aanwezig zijn, gefingeerd of niet.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium