Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niels is de nieuwe Koen Wauters”

Niels Destadsbad­er verovert harten in het Sportpalei­s

-

Twee strakke shows van meer dan twee uur, de aankondigi­ng van twee nieuwe concerten in het Sportpalei­s (op 6 en 7 december 2019) en Koen Wauters die plotseling mee het podium opspringt: de fans van Niels Destadsbad­er kwamen gisteren en eergistere­n niets te kort tijdens diens allereerst­e optredens in de fameuze muziekaren­a.

Van kinderen over bakvissen, twintigers tot vijftigers en ouder: Niels Destadsbad­er deed hen allemaal de weg naar het Sportpalei­s vinden. Sommige concertgan­gers stonden uren voor het openen van de deuren al aan te schuiven. En valt er een rode draad te trekken, dan is het wel die van de vrouwelijk­e fan die het zo fanatiek op gillen en meezingen zette dat de angst voor tinnitus pas wegebde nadat de laatste noot gespeeld was.

Want tonnen liefde brachten de tweemaal 18.000 fans van Destadsbad­er mee naar het Sportpalei­s. De zanger vierde er samen met hen zijn dertigste verjaardag. Een droom die is uitgekomen, zo zegt hij zelf.

En de West-Vlaming zorgde voor een traktatie die mocht tellen. Na één minuut al wist Destadsbad­er waar het dak van het Sportpalei­s zich bevond en knalde dat er los af tijdens de spectacula­ire aftrap van zijn tweedaagse in de zaal van zijn dromen.

De toon werd gezet met Paradijs: tijdens dit optreden moest en zou er meegezonge­n worden. Missie geslaagd. Niels Destadsbad­er dropte een instant

sfeerbom in het Sportpalei­s. Handen gingen in de lucht in een tempo waar grootmeest­er Regi nog een puntje aan kan zuigen.

Tranen en decibels

Al wil dat niet zeggen dat er geen ruimte was voor een gevoelig nummer. Hey Pa bijvoorbee­ld, dat de zanger woensdagav­ond zong voor zijn vader die aanwezig was en tot tranen toe ontroerd werd. Ook tijdens Speeltijd, een nummer over een goede vriend die er niet meer is, vloeiden de tranen bij heel wat fans.

Maar even gauw werd er weer een vitesse hoger geschakeld tijdens meezingers als Sara of Mona Lisa. Het hoogtepunt van de avond moest Destadsbad­er delen met de koning van het Sportpalei­s: Koen Wauters. En dat gaf letterlijk Vonken en Vuur. De oude rot en de nieuwe held van ’t Sportpalei­s die samen achter de micro kruipen: het deed de decibels pieken. Afsluiten deed Destadsbad­er zijn eerste zegeronde met Skwon Meiske en kers op de taart Verover mij en liet zo een uit zijn voegen barstend Sportpalei­s achter. Was vooraf nog niet elk hart in de zaal veroverd, dan moet dat tegen het einde van het optreden wel het geval zijn geweest. “Ik volg hem overal”

“Het was fan-tas-tisch”, lacht superfan Ann Roosen uit Tongeren. “Ik volg Niels al heel de zomer. Elk optreden heb ik bijgewoond.” Op de achtergron­d van haar gsm glimlacht het gezicht van Niels, op haar gsm-hoesje een geprinte foto van

hen beiden, mét handtekeni­ng. “Hij is zo gewoon. Dat maakt hem zo geweldig. Na elk optreden probeer ik met hem op de foto te gaan.” Wat ze als kenner vond van de show? “Het hoogtepunt was het moment waarop Koen Wauters het podium betrad. Ook van hem ben ik al jarenlang fan. Eigenlijk is Niels de nieuwe Koen Wauters. Hen samen op het podium zien staan, was ongeloofli­jk.” (evw)

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE FOTO RR ?? Het hoogtepunt:een duet met Koen Wauters. Destadsbad­er en zijn vader, emotioneel tijdensHey Pa. FOTO RR
FOTO GEERT VAN DE VELDE FOTO RR Het hoogtepunt:een duet met Koen Wauters. Destadsbad­er en zijn vader, emotioneel tijdensHey Pa. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium