Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk verdragen ze wel spelende kinderen”

-

Een nieuw speeltuint­je in de Alfred Nobellaan in Hoboken is klaar voor gebruik. "Het staat los van het speeltuint­je in de Meetjeslan­dstraat, dat werd gesloten", laat de Hobokense districtss­chepen van Jeugd verstaan.

Aan de blokken van sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Woonhaven Antwerpen staat een nieuw speeltuint­je, dat binnenkort wordt geopend. Met een klimtoeste­l, een kleine glijbaan, springveer­figuren en enkele andere kleine toestellen biedt het de kinderen een extra plek om zich uit te leven.

Het doet vermoeden dat het een compensati­emaatregel is voor de sluiting van het speeltuint­je in de Meetjeslan­dstraat in HobokenNoo­rd, waar nu al enkele weken zoveel rond te doen is. “Daar staat het volledig los van”, laat districtss­chepen van Jeugd Omar Fathi (Groen) verstaan. “De Alfred Nobellaan, met het nieuwe speeltuint­je, ligt in de wijk aan de Draaiboom en niet in Hoboken-Noord. In de wijk bij de Draaiboom is er al redelijk wat speelmogel­ijkheid.”

De beslissing werd vorig jaar al genomen. “We hebben toen samengezet­en met Woonhaven, dat momenteel de drie blokken in de Alfred Nobellaan aan het renoveren is. Het pleintje aan die blokken wordt op termijn ook aangepakt, maar tijdens de werken ligt het onder de draaicirke­l van de kranen. Dus moeten we wachten tot alle renovaties klaar zijn. Om een tijdelijke vervanging te voorzien, hebben we enkele speeltuige­n gezet op het graspleint­je aan de eerste woontoren, die al gerenoveer­d is. Het is heel klein, maar zo doen we toch iets met die ruimte en compensere­n we het uitblijven van de heraanleg van het grotere plein.”

Geen verband Meetjeslan­dstraat

Het heeft niets te maken met de Meetjeslan­dstraat, het speeltuint­je ligt toch dicht tegen huizen aan. “Klopt, maar dat is niet uitzonderl­ijk”, zegt districtss­chepen Fathi. “Ook het pleintje in de Romestraat dat we enkele jaren geleden openden grenst aan tuinen van omwonenden, hier heb ik tot op heden nooit klachten in verband met overlast zien passeren. Idem voor het speelpark in de Hydeparkst­raat.”

Toch wordt op sociale media meteen gereageerd: “Hopelijk kunnen de mensen daar tegen spelende kinderen, in tegenstell­ing tot bij ons in de Lageweg (Meetjeslan­dstraat, red).”

“Dat begrijp ik, maar ik geloof dat we als samenlevin­g voldoende tolerantie aan de dag kunnen leggen voor spelende kinderen.”

 ??  ??
 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Het speeltuint­je in de Alfred Nobellaan is klein. “Maar dat verandert als de renovaties van de blokken achter de rug zijn.”
FOTO WALTER SAENEN Het speeltuint­je in de Alfred Nobellaan is klein. “Maar dat verandert als de renovaties van de blokken achter de rug zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium