Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste deel van Italiëlei wordt werf

Ventweg tussen Cassiersst­raat en Ellermanst­raat wordt volgende week aangepakt

- PATRICK VAN DE PERRE

Op de Italiëlei, tussen de Cassiersst­raat en de Ellermanst­raat, gaat volgende week de heraangele­gde middenrijb­aan richting Noorderpla­ats open voor het verkeer. Tegelijk wordt de ventweg in diezelfde richting afgesloten.

Met deze nieuwe fasewissel op de werf van de Noorderlij­n gaat de heraanleg stilaan de laatste fase in. In principe gebeurt de wissel op woensdag 21 november. Al kan het weer ervoor zorgen dat het nog enkele dagen langer zal duren. De nieuwe situatie heeft een aantal gevolgen voor het verkeer. Auto’s kunnen na de wissel gebruikmak­en van de pas geasfaltee­rde middenrijb­aan.

Die baan zal vanaf dan overigens over vrijwel de hele Italiëlei, tot aan het kruispunt met de Van Boendalest­raat, open zijn voor het verkeer. Voor de fietsers verandert er voorlopig weinig. Die moeten tot het einde van de werken gebruikmak­en van de trambeddin­g in het midden van de Leien.

Ook in de zijstraten tussen de Cassiersst­raat en de Ellermanst­raat, die uitkomen op de Italiëlei, verandert er een en ander. Daar is alleen plaatselij­k fiets- en autoverkee­r toegelaten en de zijde van de leien wordt afgesloten. Dat geldt niet voor de Ellermanst­raat. Die blijft voor het verkeer dat van de Italiëlei komt bereikbaar. Als alles volgens plan verloopt, is de ventweg richting de Noorderpla­ats tegen de zomer van volgend jaar klaar. Tegen dan zal ook de overzijde, langs de kant van de FOD Financiën, volledig afgewerkt zijn. De afwerking van de ventwegen tussen de Cassiersst­raat en de Van Boendalest­raat, die nu bezig is, moet al vroeger klaar zijn. Volgende week verandert ook de ventweg op de Italiëlei tussen de Cassiersst­raat en de Ellermanst­raat in een werf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium