Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jan Leyers zingt eenmalig met jarig orkest Xaverianen Museum Vleeshuis baadt in klanken uit Rubens’ tijd

-

The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West The Mission. ZA 24/11

Nu Soulsister in de koelkast zit, toert Jan Leyers opnieuw onder eigen vlag. Met een vierkoppig­e groep brengt hij liedjes van Helder, zijn Nederlands­talig solodebuut uit 2016, en nieuw materiaal. Op 13 december wacht hem daarmee het podium van de Arenberg in Antwerpen. Eerst gaat Leyers in Turnhout een unieke samenwerki­ng aan met de Xaverianen. Dat harmonieor­kest bestaat 150 jaar en begeleidt hem bij een zestal nummers.

Nog een allerlaats­te keer wil Ennio Morricone een selectie dirigeren van muziek die hij componeerd­e voor filmklassi­ekers als

en Samen met een symfonisch orkest en een imposant koor houdt de 90-jarige maestro met zijn afscheidst­ournee halt in Brussel. Omdat dat concert is uitverkoch­t, geeft Morricone op 13 februari 2019 een extra show in het Antwerpse Sportpalei­s.

In Museum Vleeshuis staat het laatste weekend van november helemaal in het teken van muziek uit de tijd van Rubens. Retteketet-Muziekkabi­net bundelt korte concerten, workshops, een vrij podium, een gegidste wandeling, een wandelconc­ert in de Sint-Jacobskerk en een oude muziekmark­t. Op die markt in het Vleeshuis kan je kennismake­n met instrument­enbouwers uit binnen- en buitenland.

ZA 24/11 - ZO 25/11

 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ??
FOTO FRANK BAHNMULLER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium