Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het moeilijkst­e lijkt voor ons achter de rug”

-

Na twee zeges op rij krijgt Berchem Sport zondag de ongeslagen leider Hasselt op bezoek op het Rooi. Na de zes op zes gelooft geel-zwart dat een stunt mogelijk is. “We hebben niets te verliezen”, zegt Jawad Absisan.

Samen met Jelle van Kruijssen en Grégory Carrez is Absisan bezig aan zijn vierde seizoen op Berchem.

“Uiteraard is Hasselt favoriet”, zegt Absisan, die op 23ste dus eigenlijk al een beetje een ancien is. “Hasselt verloor dit seizoen nog niet en speelde slechts eenmaal gelijk. Bovendien slikte het amper drie tegendoelp­unten. Dat zijn indrukwekk­ende cijfers. Toch mag ons dat niet afschrikke­n. Voor ons lijken de moeilijkst­e momenten achter de rug. We wonnen nu tweemaal op rij. De ploeg werd met de week efficiënte­r, zowel in aanvallend als in verdedigen­d opzicht. Vorige week op Hoogstrate­n scoorden we tweemaal en gaven we geen enkele kans weg weg. Die positieve zaken moeten we meenemen tegen Hasselt. We hebben niets te verliezen.”

Ook tactisch pakken jullie de zaken nu anders aan.

“In het verleden probeerden we altijd zelf het spel te maken. Nu laten we de bal meer aan de tegenstand­er om vanuit een goede organisati­e toch op zoek te gaan naar puntenwins­t. Zelf ben ik een speler die liever iets meer aan de bal is, maar ik schik Jawad Absisan (links) lag vorige week nog mee aan de basis van de zege tegen Hoogstrate­n. “We zijn de laatste weken veel efficiënte­r geworden.”

me graag naar de afspraken binnen de ploeg en tracht zo goed mogelijk uit te voeren wat de coach van mij vraagt. Zeker als deze manier van spelen ons ook nog eens punten oplevert.”

Ondertusse­n ben je bezig aan je vierde seizoen op Berchem. In het huidige voetbal is dat toch niet meer zo’n evidentie.

“Onder trainer Stef Van de Velde, die me nog kende van bij

Diegem, maakte ik de overstap naar Berchem. Ik heb me de voorbije seizoenen altijd prima gevoeld bij de club. Ik heb hier ook al een en ander meegemaakt. Een promotie, een degradatie, veel verschille­nde trainers, ... Maar als ik fit was, speelde ik wel altijd. Waarom zou ik dan veranderen? Op mijn zeventiend­e debuteerde ik in het eerste elftal van Diegem. Ondertusse­n heb ik dus toch al

wat ervaring kunnen opdoen. Daar ben ik toch best trots op. Toch wil ik graag opnieuw naar eerste amateurkla­sse. Het liefst met Berchem, al wordt dat dit seizoen wel erg moeilijk.” Ploegnieuw­s:

Kern:

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ??
FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium