Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we verliezen, wordt het wel een heel lange busrit huiswaarts”

Jens De Paepe staat met Rupel Boom voor verste verplaatsi­ng van seizoen

-

Rupel Boom staat vanavond voor zijn verste verplaatsi­ng van het seizoen. De Steenbakke­rs hopen in Virton een puntje mee te rapen.

“Als we in Virton verliezen, wordt het wel een zeer lange terugreis”, beseft Jens De Paepe. “Ik verwacht me sowieso aan een hele moeilijke wedstrijd. Virton is op papier een van de sterkste ploegen van de reeks. Kijk maar eens naar die namen, het zijn bijna allemaal ex-eersteklas­sers. Virton is een ploeg met veel ervaring en daar moeten wij ons jeugdig enthousias­me tegenovers­tellen.”

Rupel Boom bewees eerder op Molenbeek al dat het kan stunten tegen een topper. “We benutten daar onze eerste twee kansen en nog voor rust kreeg er bij RWDM eentje rood en werd het 0-3. Zo’n vaart zal het nu niet lopen. Maar als we lang de nul kunnen houden, komt er wel ruimte om te counteren. En we hebben snelle jongens in de ploeg, dat opent perspectie­ven.”

Opvallend: Rupel Boom krijgt in eerste amateurkla­sse minder goals binnen dan vorig seizoen in tweede. “We hebben defensieve stabilitei­t gevonden. En misschien leggen we ook iets minder risico in ons spel. Vorig jaar was het geen ramp als we een doelpunt tegen kregen. Dan maakten we er zelf gewoon eentje meer. Nu wisten we vooraf dat we in deze reeks niet elke week drie goals gingen maken. Al valt het op dat vlak voorlopig goed mee. Alleen op Thes konden we niet scoren. Ook over mijn eigen seizoen ben ik tot dusver best tevreden. Ik ben een sobere speler, ik weet wat ik kan en wat ik niet kan. Alleen die twee rode kaarten zijn een kleine smet op mijn seizoen. Gelukkig stond ik telkens na mijn schorsing meteen weer in de basis.”

Ploegnieuw­s:

Kern:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium