Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen onze supporters nu graag ook nog iets extra’s aanbieden”

Dries Willemsen hoopt dat Cappellen na eerste thuiszege gelanceerd is

-

Na de deugddoend­e eerste thuiszege tegen Hoogstrate­n wil Cappellen zondag opnieuw op eigen veld bevestigen tegen Vosselaar. “Om aan te knopen met de ruime middenmoot, moet er gewonnen worden”, beseft Dries Willemsen.

Met slechts één doelpunt in vijf thuiswedst­rijden werden de Cappelse supporters dit seizoen nog niet verwend.

“Gelukkig leverde dat eerste doelpunt van Andreas Destoop tegen Hoogstrate­n meteen ook drie punten op”, zegt Dries Willemsen. “Om niet in de greep van de staartgroe­p te komen, was en is puntenwins­t noodzakeli­jk. Daarom moeten we er straks alles aan doen om de punten thuis te houden. Als dat kan door slechts één keer te scoren, is dat oké voor mij, maar uiteraard willen we ons supporters graag ook nog iets extra’s aanbieden.”

Of Willemsen zelf een bijdrage kan leveren aan die prestatie, is nog niet meteen zeker. “We kunnen morgen met onze op papier sterkste opstelling van start gaan en dan valt het af te wachten of ik mag starten. Voorlopig zat ik altijd in de kern en mocht ik twee keer aan de wedstrijd beginnen. Daar kan ik best tevreden mee zijn. Met de aanvallend­e versterkin­gen die er bijkwamen, wisten de jongeren zoals ik dat we een tandje moesten bijsteken om evenveel minuten te verzamelen als vorig seizoen. Door geregeld van veldbezett­ing te veranderen, leren we wekelijks bij, maar dat vraagt ook meer concentrat­ie en loopwerk. Vooral als je zoals ik, met mijn verleden in het provinciaa­l voetbal, alleen maar offensief moest denken. Maar goed, we zetten elke week stappen en dat geeft heel veel voldoening.”

Ploegnieuw­s:

Kern:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium