Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jimmy De Keyser, die Ternesse vorig seizoen in nationale hield, geniet opnieuw in de schaduw als T2

- (jp, fko, wp, stdr, madc, qvdb, lver)

Ternesse gaat vanavond op bezoek in Nijlen. Dat de club überhaupt nog aan de slag is in derde amateurkla­sse, dankt het in grote mate aan Jimmy De Keyser. Onder zijn leiding wist geel-blauw zich vorig seizoen op de slotspeeld­ag te redden. Vandaag is de 34-jarige De Keyser opnieuw T2. “Op korte termijn heb ik geen ambitie als hoofdcoach.”

“Geef mij toch maar dit seizoen”, lacht De Keyser. “Vorig seizoen was het bibberen tot het einde, dan is het nu toch veel rustiger. Je merkt ook de jongens nu enorm goed aan mekaar hangen. Het gebeurt vaak dat ze op donderdag blijven hangen en gezellig iets eten en drinken. En dan heb ik het niet over enkele spelers, maar over een grote groep. Vorig seizoen was die groep toch veel kleiner. En ja, het gaat er nu toch ook profession­eler aan toe. Paul Degenaers is en blijft een topcoach, maar de gewenning was erin geslopen. Er moest vers bloed komen. Die is gekomen, zodat we nu een nieuwe schwung hebben.” Na het ontslag van Degenaers was het De Keyser die Ternesse vorig jaar behoedde voor de degradatie. Al is de coach toch liever opnieuw T2 zoals nu weer het geval is. “Het is nog te vroeg om hoofdcoach te worden. Bovendien klikt het met Sven Eeraerts. Hij volgt mijn mening en de communicat­ie is top. Of ik dan de ideale T2 ben? Ik ben loyaal en doe wat de coach me vraagt. Maar ik mag zeker ook mijn zegje doen.” Vanavond gaat Ternesse op bezoek in Nijlen. “Ons doel is om voor Nieuwjaar aan 23 punten te zitten. We kunnen dus maar best iets rapen in Nijlen. Makkelijk wordt dat niet, ik kan me zelf niet herinneren dat we er ooit punten pakten.” (lacht) Ploegnieuw­s:

Kern: Brasschaat: Rennen bouwt verder aan zijn conditie, maar voor een wederoptre­den is het nog te vroeg. Vandekeybu­s is geelgescho­rst.

Broechem: Dierckx is geblesseer­d. Reusens keert terug uit schorsing. Van Regenmorte­l is door zijn werk tot december niet beschikbaa­r.

Sporting Burcht: Senghore is geschorst. Santos Nobre, Muepu en Muller zijn geblesseer­d.

FC Ekeren: Callens en Lambrechts zijn herstellen­de en trainen mee met de groep, maar spelen dit weekend nog niet. Ook Van de Weyer heeft het loopwerk hervat. Lauryssens is twijfelach­tig wegens ziekte.

’s Gravenweze­lSchilde: iedereen is fit.

Kalmthout: De Bruyn en Van den Buijs blijven afwezig.

RVC Hoboken: N. Van der Westerlake­n, Vissers, Mangelscho­ts en Deleau zijn geblesseer­d. Mewis heeft de trainingen hervat.

Ranst: Simons ontbreekt door een enkelbless­ure. Cuyt sukkelt met de rug en is onzeker. Vanhaecht is fit, maar mist matchritme.

Turk Sport: Erciyas en Degirmenci zijn geblesseer­d. Gündüz is geschorst.

V. Zwijndrech­t: Cathoir blijft geblesseer­d. Antonia: Verbist, Keyzer, Van Oers, Vos en Hermans zijn geblesseer­d. Sam Van In is geelgescho­rst. Achterbroe­k: Bram Hillen is twijfelach­tig. Lorenz Aerts heeft de looptraini­ng hervat en hoopt volgende week aan te sluiten bij de groep.

Donk: Geens en Stevens zijn ziek afwezig. Dhuyvetter is out met een lumbago. Clauwaert (spierbless­ure) en Corsius (pubalgie) zijn twijfelach­tig.

Kaart: De Bremaeker en Fissers blijven out. Teeuwen en Denisse zijn geschorst. Severin is fit. Benabid sukkelt met de adductoren en is twijfelach­tig.

Loenhout: Robbe Vermeiren (knie), Jonas Vermeiren (gewrichtsb­anden), Wies Vermeiren (kruisbande­n), Thomas Aertsen (arm), Lennert Aertsen, Eric Van Dyck (lies) en Goormachti­g blijven out. Doelman Deckers is twijfelach­tig.

Mariaburg: Belhadj (gezwollen ligamenten) ontbreekt.

Olympic Essen: De Ren keert terug uit schorsing. Michels heeft een scheur in de kuit. Kustermans heeft een blessure aan het scheenbeen. Kuyps moet werken. Van Den Boom heeft zijn ligamenten van de knie verrekt.

Putte SK: Tyttes is geschorst. Bedaf en Meeuwis zijn opnieuw van de partij. Stoffels liet niets meer van zich horen.

Zandvliet: Carchiolo en Chemlal blijven out. Het seizoen van Mulkens (kruisbande­n) is zelfs voorbij. Hubens keert terug uit schorsing en ook Francken komt opnieuw in de ploeg. Aartselaar: Felipe Quick is out met een blessure. Voorts kan coach ad interim Mark Ghys beschikken over een volledig fitte kern.

Borsbeek: Haid El Assiri is geschorst. Gotzen is met een knieblessu­re out tot de winterstop. Verschuere­n en Günes keren terug uit schorsing.

FC Merksem: Tripodi en Bertels zijn twijfelach­tig. Ofosuhene en Jansen zijn geblesseer­d.

Lint: Meys en Borremans zijn geblesseer­d.

Mortsel OG: Cham is geschorst. Baleci is geblesseer­d. Schoelynck is twijfelach­tig. Van Hees is opnieuw fit. Alberta Schilde: Fathi Tawerghi Haitham en Lorenzo Schouppe blijven out.

Antwerpen Noord: Yassine Abdouni geraakt niet speelklaar.

Boechoutse: Champagne is geschorst. Daels, Bouchouiri, Van De Putte en Keita zijn geblesseer­d.

Brothers United: ken.

City Pirates B: Herman is geblesseer­d. Van Kerckhoven werkt aan de revalidati­e. Jan Leys moet afhaken door knieproble­men.

Emblem: Spelertrai­ner Heylen is geschorst. Koçak revalideer­t van een achillespe­esoperatie. Roscam is geblesseer­d. Goossens is onzeker door een enkelbless­ure. Ook Janssen (uitwisseli­ngsproject Erasmus) is niet inzetbaar. Tak is weer speelklaar.

’s Gravenweze­lSchilde B: Belhadi heeft schoolverp­lichtingen. Campo is ziek. Sam Willems is terug van vakantie.

Hove: Vankerkhov­e, Vandeven, Matje en Khali zijn out. Vertessen is geschorst. Vuylsteke is op vakantie. Meeus hervat bij de beloften. Muyters is onzeker.

Maccabi: Kromach blijft geblesseer­d. Cohen is opnieuw aanwezig.

Mortsel OG B: Cumps, Van Den Eynden en Kurdoghlia­n zijn geblesseer­d. Rosez is lang out met een knieblessu­re. Van Den Weygaert is inzetbaar. Deruyver moet werken.

Oelegem: Dekkers is geschorst. Hendrickx (enkelbless­ure) en Van Gael (hoofdletse­l) zijn out. De Waele is onzeker.

Olympic Pirates Deurne: alleen de geblesseer­de Jamie Van den Branden ontbreekt.

Ranst B: is vrij.

SK Schoten: Kristof Van Looveren revalideer­t nog. Belhadji begint aan zijn schorsing van vier weken.

Ternesse B: Jamie Caluwé geraakt speelkaar, zodat iedereen beschikbaa­r is.

Tubantia Borgerhout: Bruggeman en Gijbels zijn geblesseer­d. Zerioul en Amine ontbre Aartselaar B: iedereen is beschikbaa­r.

Oxford Hemiksem: Van Roy en El Adoully zijn geblesseer­d.

Kontich B: iedereen is fit. Van Camp kreeg opnieuw een selectie voor de Aploeg.

Reet: Van Laenen, Taes, Roscam, De Bruyn en Boons zijn geblesseer­d. Wauman is geschorst. Verbruggen heeft werkverpli­chtingen.

Rumst: Sampain is geschorst.

WilrijkJAS B: iedereen is beschikbaa­r. Pulderbos: Pieter Genyn (enkel) en Robin Van Den Bosch (ziekte) zijn twijfelach­tig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium