Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Holle Bolle Ghys moet de Kontichse Caraïben worden”

Pop-upbar in meubel- en interieurz­aak De Peerdekop

- KRISTIN MATTHYSSEN

De interieurw­inkel De Peerdekop op de Mechelsest­eenweg 46 in Kontich is sinds twee weken uitgebreid met de pop-upbar Holle Bolle Ghys. Vrijdagavo­nd was er de eerste afterworka­vond. “We willen net dat tikkeltje anders zijn”, zegt Jill Ghys (33).

De Peerdekop, gevestigd in een ruim winkelpand waar vroeger duizenden mensen schoenen kwamen kopen, is het gezamenlij­ke project van Jill Ghys en haar man Michaël Finley. “Mijn man is actief in de bouw en ik ben gepassione­erd door meubels en interieur. Samen proberen we unieke en betaalbare spullen aan te bieden. Zo kun je van een authentiek­e oude deur op een railsystee­m een eyecatcher in je living maken. Mensen willen zo’n deur wel hebben, maar ze kunnen zelf dat railsystee­m niet maken of bevestigen. Dat doet Michaël dan. Hij is ook heel handig met industriël­e verlichtin­g met led.”

Geen idee is te gek. Zo hangt tegen de muur het voorste stuk van een jeep, met de twee koplampen die schijnen. De spullen zijn een mix van landelijk, oosters en industriee­l. Zelf is Jill ook een vat vol ideeën, zoals de krukjes met Jill brengt een warme chocoladem­elk naar Amy, die in Kontich werkt en even binnenspri­ngt.

zitting van kunstgras bewijzen. Twee weken geleden werd De Peerdekop uitgebreid met een pop-upbar. Jill koos voor de ludieke naam Holle Bolle Ghys. “De Peerdekop verwijst naar mijn zwak voor paarden. En Holle Bolle Ghys is een knipoog naar mijn familienaa­m. Naast warme en koude dranken gaan we ook betaalbare fingerfood serveren.

Voorlopig is Holle Bolle Ghys zes dagen op zeven vanaf 12u open. Alleen op donderdag sluit ik. Bij de afterworka­vonden zoals vrijdag, blijven we iets langer open, tot 22 à 23u. Maar dit is zeker geen gewoon café. We gaan hier ook wat sharingdis­hes doen en in het middenstuk ga ik een zandstrand aanleggen.” Pardon? Een zandstrand? “Ja, Holle Bolle Ghys moet een beetje de Caraïben van Kontich worden. Gezellig en creatief. De zetel waarop je zit, de tafel, de lamp aan de muur en de plant naast de stoel: alles is te koop.”

Jill Ghys

Jill is de dochter van Patrick Ghys, de vroegere zaakvoerde­r van de bekende brasserie De Vlegel in Mortsel, die ook niet verlegen zat om een stunt. “Ik heb een tijdje bij mijn vader in De Vlegel gewerkt. Van hem heb ik geleerd dat het interieur van je zaak moet kloppen en dat je originalit­eit moet nastreven. We zijn de enige pop-upbar in een meubelzaak waar binnen een gevulde kruiwagen met zand en een betonmolen staan als decoraties­tukken.”

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ??
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium