Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lofts in vroegere Ardea-brouwerij klaar

Vandaag kijkdag voor kandidaat-kopers Vermist

-

De realisatie van het woonprojec­t Ardea-Lofts nadert zijn voltooiing. De omvorming van het oude industriee­l pand tot twintig lofts nam bijna anderhalf jaar in beslag. Vandaag is er een kijkdag in de voormalige brouwerij.

De gebouwen van brouwerij Les Brasseries Ardea in de Broekstraa­t werden tussen 1920 en 1930 opgetrokke­n. Eind jaren dertig ging de brouwerij failliet en werden de gebouwen overgenome­n door de firma PeetersBre­ms, die zich toelegde op de productie van motorolie. De merknaam Ardea bleef behouden. Deze industriël­e activiteit werd ongeveer vijftien jaar gelewaar den stopgezet, waarna de ketels en installati­es werden ontmanteld en het volledige terrein werd ontruimd. Sindsdien stonden de gebouwen leeg.

De gemeente was van bij het begin een grote voorstande­r om aan de hele site een woonfuncti­e te geven. Het statige hoofdgebou­w en de overige gebouwen werden omgebouwd tot 20 lofts met 33 overdekte en 14 open parkings. De wooneenhed­en omvatten 4 penthouses met een daktuin en de mogelijkhe­id tot het plaatsen van een privézwemb­ad, 7 duplexunit­s met ruime zonneterra­ssen en 9 lofts met ruime terrassen. De bestaande schouw werd gerestaure­erd en blijft een herinnerin­g aan de vroegere bedrijvigh­eid. De interesse om een van de lofts in deze landelijke omgeving te betrekken, is groot. Er zijn nog maar acht wooneenhed­en te koop.

Kijkdag in Ardea, vandaag van 10 tot 17u, Broekstraa­t 17 in Wijnegem

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Weldra wordt er gewoond in de oude brouwerij Ardea in de Broekstraa­t.
FOTO JAN AUMAN Weldra wordt er gewoond in de oude brouwerij Ardea in de Broekstraa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium