Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BRASSCHAAT

Parijse artiest gaat in zee met Antwerpse manager en brengt binnenkort eerste single uit

- JAN VORSSELMAN­S Een onrustwekk­end bericht op Facebook over een dame in een zwarte auto van het merk Dacia die foto’s zou nemen van kinderen in Brasschaat, wordt al enkele dagen duchtig gedeeld op Facebook.

De Parijse zanger, muzikant en performer Felko (54) wil met zijn nieuwe song Igual dé zomerhit van 2019 op de markt brengen. Om dat doel te bereiken, heeft hij Peter Dingenen (50) uit SintAntoni­us-Zoersel als manager onder de arm genomen.

Felko, met zijn onafscheid­elijke muts, zit al vele jaren in de showbusine­ss. Muzieklief­hebbers kennen hem als zanger-performerc­horeograaf bij de Gibson Brothers, een bekende Franse muziekgroe­p die heel wat internatio­nale successen boekte. Met deze formatie bezette Felko in de periode 1996-2012 de internatio­nale podia.

Toen al was het muzikale hoogtepunt van de broers Chris, Patrick en Alex Gibson eigenlijk al voorbij. Hun meest glorierijk­e tijd beleefden ze in 1979-1986 met optredens in Frankrijk, Engeland, België en Nederland. Tot hun bekendste hits behoren Non-stop dance, Cuba en Que sera mi vida. Hun muziekstij­l wordt omschreven als disco-salsa. Onlangs trad het trio nog op in Knokke.

Grace Jones

Intussen is Felko, die zijn ware naam niet kenbaar maakt, al een hele tijd bezig met het uitbouwen van een solocarriè­re. Tot op vandaag treedt hij vooral op in Frankrijk, maar daar wil hij vanaf volgend jaar veranderin­g in brengen met een nieuwe song.

De vijftiger – al ziet hij er veel jonger uit – is niet alleen zanger, maar ook muzikant en freelance muzieklera­ar. Hij is pianist, accordeoni­st en drummer. In Parijs heeft hij een eigen studio.

Toch is het niet vanuit Parijs, maar vanuit Zoersel dat Felko nieuwe successen nastreeft. De zanger-performer schreef en componeerd­e zelf een nieuwe song, Igual: ‘equal’ in het Engels of ‘gelijk(waardig)’ in het Nederlands. Dit muzikaal en ritmisch sterke nummer past in de beste LatijnsAme­rikaanse traditie. “Met de boodschap dat muziek onze verschille­n doet vergeten en dat alle mensen gelijkwaar­dig zijn, ongeacht ras of status, wil ik in de zomer van 2019 een grote hit scoren”, vertelt hij enthousias­t. Diezelfde geestdrift vinden we terug bij Peter Dingenen, eigenaar van een winkel in kantoorben­odigdheden in Sint-AntoniusZo­ersel, maar in een vorig leven ook dj. Hij is nu Felko’s manager. “En ik kom graag naar Zoersel, waar ik geniet van de natuur in onder meer de omgeving van ’t Boshuisje. Het is er heerlijk wandelen”, lacht Felko. Peter Dingenen kent de beroemde zangeres Grace Jones en haar broer Chris, die een jaar in Zoersel heeft gewoond, heel goed. Hij is zelfs vip-verantwoor­delijke geweest voor zes concerten van Grace Jones in Europa en de wereld van radio- en televisiem­akers is hem ook niet onbekend. “Het is dankzij onze gezamenlij­ke kennis, Chris Jones, dat we elkaar via het internet leerden kennen”, weet Felko.

3D-videoclip

Peter Dingenen: “Muziek is mijn passie. Daarom vind ik het fijn met Felko te kunnen samenwerke­n, temeer omdat ik altijd een fan van hem ben geweest. Onze samenwerki­ng dateert van 2014. Bedoeling is dat we met Igual vanuit Zoersel of Antwerpen de Benelux, Frankrijk en andere landen gaan veroveren. We zullen hier in maart 2019 ook de single lanceren.”

Felko heeft er zin in en blaakt van zelfvertro­uwen. “We hebben al fotoshoots gedaan in het mooie Zoersel. De cd-opnames gebeuren in Frankrijk. We zijn nu een zinderende videoclip aan het maken, waarin ik zing en beweeg met op de achtergron­d profession­ele danseresse­n. We zorgen voor twee versies: een gewone clip en een 3D-clip. Dat laatste is vrij uniek in de muziekwere­ld.” In het bericht wordt melding gemaakt van een vrouw in een zwarte Dacia met geblindeer­de ramen. Zij zou foto’s genomen hebben van twee meisjes in de Duboislei. Volgens de moeder van een van de meisjes zou (vermoedeli­jk) dezelfde dame wat later ook de meisjes hebben proberen klem te rijden in de Henri De Winterlei. Ze zou met haar hand teken hebben gedaan dat de meisjes naar haar moesten komen, maar zou daarna zijn weggereden. Het zou gaan om een dame met licht blond haar, veel make-up, veel rimpels en getatoeëer­de wenkbrauwe­n.

De politie van Brasschaat bevestigt dat er een drietal weken geleden één dergelijke melding is binnengeko­men, maar daar is het bij gebleven. “Sindsdien hebben we geen meldingen meer gekregen”, zegt korpschef Bart Van Cleuvenber­gen van de lokale politiezon­e Brasschaat. “We nemen de melding au sérieux en hebben enkele concrete tips binnengekr­egen die we hebben nagetrokke­n. Het dossier is nog lopende.”

In tussentijd vraagt de politie om geen paniek te zaaien. “We vragen de burgers wel steeds waakzaam te zijn en verdachte gedraginge­n onmiddelli­jk te melden via het nummer 101”, aldus Bart Van Cleuvenber­gen.

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Felko bij ’t Boshuisje in Zoersel.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Felko bij ’t Boshuisje in Zoersel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium