Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Volgens Theresa May is haar koers over het Brexit-akkoord “de juiste”. Begrijp jij de houding van de Britse premier?

- TREKKING VAN 16 NOVEMBER 2018 Jackpot reeks van 6 cijfers reeks van 5 cijfers reeks van 4 cijfers reeks van 3 cijfers reeks van 2 cijfers 1 cijfer Sterrenbee­ld

Respect voor de burger

Theresa May respecteer­t de keuze van de Britse burger. Dat die burger nu begint te beseffen dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt, is niet de fout van May. Dus moet men nu ook niet de schuld in haar schoenen schuiven.

JOS VAN SINTRUYEN, SCHOTEN

Aftreden

Ze zou beter een nieuw referendum uitschrijv­en. Ik verwacht dat ze gaat moeten aftreden als Britse premier als ze zo halsstarri­g blijft.

INGRID VAN HESSEM, KAPELLEN

Visie en kracht

Natuurlijk twijfelt Theresa May, en natuurlijk voelt ze een immense druk. In Engeland alleen al zullen 65 miljoen mensen de gevolgen voelen. En die gevolgen zullen voor bijna iedereen ongunstig zijn. Bij de aanvang van de Tweede Wereldoorl­og stond plots Winston Churchill recht. Tot dan een zwalpend politicus die door weinigen au sérieux genomen werd. Maar hij heeft ervoor gezorgd dat de nazi’s overwonnen werden. Hij heeft foute beslissing­en genomen, maar tot het einde bleef hij vechten voor zijn visie. May heeft duidelijk ook een visie en de kracht en de taaiheid om die te blijven verdedigen. Ik heb daar veel respect voor en hoop dat ze volhoudt. Maar dat de Brexit voor veel schade en slachtoffe­rs zal zorgen, is een feit.

MARTIN VAN DROMME, BRUGGE

Beste wat mogelijk is

Ik ben een rasechte Antwerpena­ar, wonend in Schotland. Zelf ben ik geen Torystemme­r, en dat zal in de toekomst ook niet gebeuren. Groot-Brittannië is het slachtoffe­r van misleidend­e media en populisme. Dit is het resultaat van vele beloftes, zoals de bus van Boris Johnson of Nigel Farage met zijn waanideetj­es ... Maar eigenlijk bewonder ik Theresa May voor haar doorzettin­gsvermogen. Ik geloof dat de Brexit die zij voorgescho­teld heeft het best mogelijke resultaat is. Persoonlij­k geloof ik dat veel politici in haar kabinet wisten wat eraan te komen zat, en doen alsof hun neus bloed nu er eindelijk een wetsontwer­p is. Geen deal had nog veel erger geweest, want dan zou er een heuse stop komen te zitten in de circulatie van de Europese economie. In elk geval hoop ik dat ze door alle chaos eindelijk inzien hoe nutteloos dit allemaal is, dat er een tweede referendum komt, en dat het Verenigd Koninkrijk in de EU blijft. Ik begrijp dat Theresa May wil voortdoen, want op dit moment is er geen andere geschikte kandidaat die het beter kan. STEPHAN BALUS, DUNDEE (VERENIGD KONINKRIJK)

Eén grote vergissing

Zij doet mij denken aan Margaret Thatcher: de Iron Lady. Langs de ene kant heb ik bewonderin­g voor haar vastberade­nheid, maar volgens mij is ze toch niet goed bezig. Heel die Brexit is één grote vergissing. Het merendeel van het volk zal zich nu wel afvragen waar ze mee bezig zijn. DIANA DE WITTE, BORGERHOUT

Regering laten vallen

Zou het kunnen dat Theresa May de rege- ring wil laten vallen om op die manier via nieuwe verkiezing­en terug lid te worden van Europa?

HERMAN JOOSTEN, AARTSELAAR

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium