Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Intendant blijft dan toch nog 8 jaar aan boord

- PATRICK VAN DE PERRE

De overkappin­g van de Antwerpse Ring zal ook de volgende acht jaar begeleid worden door intendant Alexander D’Hooghe. Zijn mandaat liep af en eerst leek het erop dat D’Hooghe zou bedanken voor een nieuwe periode.

Vrijdag maakte de Vlaamse regering bekend dat Alexander D’Hooghe nog minstens acht jaar aan het roer blijft staan. D’Hooghe zal het verdere ontwerppro­ces begeleiden en de uitvoering van de achttien geselectee­rde overkappin­gsen leefbaarhe­idsproject­en opvolgen, waarin 1,25 miljard euro wordt geïnvestee­rd.

“Toekomstve­rbond verzekerd”

Eind oktober besloot de Vlaamse regering al om Manu Claeys, de drijvende kracht achter burgerbewe­ging stRaten-generaal, op te nemen in de Raad van Bestuur van de Beheersmaa­tschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

“Met de aanstellin­gen van Alexander D’Hooghe en Manu Claeys in sleutelpos­ities is het Toekomstve­rbond stevig verankerd”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Er is op relatief korte tijd veel vertrouwen gegroeid tussen partners die niet zo lang geleden nog met getrokken messen tegenover elkaar stonden. Nu werken we constructi­ef samen. Daarom is het fijn dat er acht jaar bijkomen.”

De voorbereid­ende werken van de Oosterweel­verbinding zijn intussen begonnen op Linkeroeve­r. De vergunning­saanvraag voor de Scheldetun­nel en de rechteroev­er wordt volop voorbereid en moet in principe in het voorjaar van 2019 klaar zijn. Voor het hele Oosterweel­project moeten in totaal 31 projecten worden uitgevoerd.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Alexander D’Hooghe.
FOTO DIRK KERSTENS Alexander D’Hooghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium