Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen cash meer in nieuwe parkeeraut­omaten

Stad start met digitalise­ren automaten

-

De Antwerpse parkeeraut­omaten worden sinds gisteren vernieuwd. De nieuwe parkeeraut­omaten werken niet langer met cash geld, maar enkel met de bankkaart, een sms of een applicatie op de smartphone.

De stad Antwerpen trekt de kaart van de digitalise­ring met de nieuwe parkeeraut­omaten die vanaf 19 november geplaatst worden.

Nieuw is dat de toekomstig­e automaten vanaf half december zowel binnen als buiten de lageemissi­ezone dagpassen voor de lage-emissiezon­e zullen aanbieden, nu kan dat nog maar bij enkele automaten in de stad.

De nieuwe automaten zijn smaller en kleiner dan de huidige, werken volledig op zonne-energie en nemen geen cash meer aan.

“Uiteraard blijft het ook mogelijk om de parkeertij­d via sms of app te betalen. In het kader van de verdere digitalise­ring onderzoeke­n we ook de mogelijkhe­den van een multiprovi­derplatfor­m waarbij verschille­nde aanbieders hun parkeerapp­licatie in de markt kunnen zetten. Bezoekers zullen dan hun parkeertij­d kunnen betalen met de app die al op hun telefoon geïnstalle­erd staat en hoeven geen nieuwe app te downloaden of een registrati­eproces te doorlopen. Met deze slimme toepassing kunnen we voor extra gebruiksge­mak en efficiënti­e zorgen”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Vergissen wordt moeilijk

De huidige automaten worden tussen half december en eind maart weggehaald. Tijdens de overgangsp­eriode zullen zowel de oude als de nieuwe automaten in het straatbeel­d zichtbaar zijn.

Vanaf januari kunnen parkeerder­s enkel nog de nieuwe automaten gebruiken. Vergissen wordt moeilijk, want de oude automaten worden dan omwikkeld.

In totaal worden er minder nieuwe automaten geplaatst dan het huidige aantal automaten. Wel komen er meer infoborden met informatie over sms- en app-parkeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium