Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Examen(stress) voor De Weert

-

Kevin De Weert (36) wordt binnenkort terug op de schoolbank­en verwacht, meer bepaald in Zwitserlan­d. De huidige bondscoach wordt vanaf 1 januari Performanc­e Manager en ploegleide­r bij Lotto Soudal, maar beschikt nog niet over alle vereiste diploma’s. Om bondscoach te kunnen worden moest De Weert over een trainersdi­ploma B beschikken. Om zich ploegleide­r van een profession­ele wielerploe­g te kunnen noemen, heeft hij een door de UCI uitgereikt brevet van ploegleide­r nodig. “De examens worden door de UCI georganise­erd in Aigle. Het betreft een vierdaagse seminarie met aan het einde een theoretisc­h examen. Ik heb mij bevraagd bij collega’s en echt op voorhand veel studeren hoeft niet. Tijdens die vier dagen krijg je tijd genoeg om alle reglemente­n uit het hoofd te leren.”

Wanneer zijn examen plaats vindt, is nog onduidelij­k. De kans is wel reëel dat De Weert op 1 januari en zelfs aan het begin van het komende seizoen zijn examen nog niet heeft kunnen afleggen. “Het vorige examen was in september, toen was ik nog aan de slag als bondscoach. Nu is het wachten tot er nieuwe examens worden uitgeschre­ven.”

Toch moet De Weert niet panikeren. Zelfs zonder diploma mag hij tijdens wedstrijde­n plaatsneme­n aan het stuur van de volgwagen van Lotto Soudal. “Op voorwaarde dat ik deelneem en slaag tijdens de eerstvolge­nde examens”, zegt De Weert, die naar eigen zeggen geen bijkomende certificat­en nodig heeft voor zijn tweede jobinvulli­ng van Performanc­e Manager. “Echte diploma’s management, dat is iets voor de bazen boven mij

(lacht).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium