Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We waren gewoon een klasse sterker”

Rob Wouters pakt met Sint-Lenaarts ruime zege in derby met Zwarte Leeuw

-

Sint-Lenaarts had zaterdagav­ond geen kind aan Zwarte Leeuw, dat met duidelijke 0-3-cijfers werd geklopt. Het weekend van verdediger Rob Wouters en de andere spelers van SintLenaar­ts kon dan ook niet meer stuk. Wouters leverde trouwens ook zelf een haast vlekkeloze prestatie af.

“Het was genieten”, vertelt Wouters. “Onze overwinnin­g was dik verdiend. We waren gewoon een klasse sterker dan Zwarte Leeuw. Zij creëerden welgeteld één kans, terwijl wij handen tekortkwam­en om onze kansen te tellen. Normaal moest de derby al bij de rust beslist zijn, maar we misten onze kansen en konden zelfs een strafschop niet benutten. Gelukkig scoorden we in de tweede helft wel.”

Voor de spelers van Sint-Lenaarts is er niets mooier dan te winnen op Zwarte Leeuw.

“Dat is zo”, beaamt Wouters. “Als dat dan nog op zo’n overtuigen­de en verdiende manier gebeurt, is het feest, hé. We leverden gewoon een sterke collectiev­e prestatie af.”

Toch was er ook één klein minpuntje: in de eerste helft kwam het gebrek aan efficiënti­e, waar Sint-Lenaarts dit seizoen al meermaals mee kampte, nog maar eens aan het licht. “Dat we moeilijk scoorden, was voor een deel ook te wijten aan de sterke prestatie van Kevin Truyts, de doelman van Zwarte Leeuw. Truyts stopte niet alleen een strafschop, maar pakte verder met nog enkele puike reddingen uit. In de tweede helft scoorden we dan toch drie schitteren­de doelpunten. Vooral de goal van Geudens en het laatste doelpunt van Daoudi waren pareltjes.”

Leopoldsbu­rg

Door de winst deed geel-groen ook een schitteren­de zaak in het klassement. “We pakten negen op negen en staan nu alleen op de derde plaats. We slopen ook iets dichter bij Lyra-Lierse, dat onverwacht verloor op Leopoldsbu­rg. Zaterdag moeten we de lijn doortrekke­n tegen datzelfde Leopoldsbu­rg en proberen twaalf op twaalf te halen.”

Intussen blijft Wouters vorderinge­n maken als voetballer. Zaterdag verdedigde hij sterk en secuur. “De samenwerki­ng met Jef Vogels centraal in de defensie verloopt perfect. Bij de start van het seizoen kwam ik terug uit blessure, de blessure van Van Der Linden heeft voor mij het pad geeffend. Sindsdien gaat het alleen maar crescendo. Ik hoop dit niveau nog een hele tijd te kunnen houden”, besluit Wouters.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Rob Wouters (rechts) ziet Senne Vanderheyd­en van Zwarte Leeuw de bal weg trappen. “We leverden een sterke collectiev­e prestatie af”, zegt Wouters.
FOTO KOEN FASSEUR Rob Wouters (rechts) ziet Senne Vanderheyd­en van Zwarte Leeuw de bal weg trappen. “We leverden een sterke collectiev­e prestatie af”, zegt Wouters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium