Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michiel De Looze start voor de eerste keer in de basis “Ik moet geduld hebben”

- (pni)

Michiel De Looze stond zaterdag bij de 3-1-nederlaag in Virton voor het eerst aan de aftrap bij Rupel Boom. Na enkele geslaagde invalbeurt­en mocht hij nu van bij de start de rechterfla­nk voor zijn rekening nemen.

“We speelden in balbezit met drie achterin”, zegt De Looze. “Nick Spaenhoven en ik mochten op de flanken onze snelheid uitspelen en dat lukte vrij aardig. We kwamen weliswaar snel op achterstan­d, maar dat heeft ons niet uit ons lood geslagen. We zijn gewoon blijven voetballen en kwamen verdiend op gelijke hoogte. Jammer dat enkele discutabel­e beslissing­en van de scheidsrec­hter in de tweede helft de match deden kantelen in het voordeel van Virton. Blijkbaar gebeurde de fout bij de tweede strafschop ruim een meter buiten het zestienmet­ergebied.” Voor De Looze was het lang wachten op een basisplaat­s. “Ik ben vrij laat bij de groep gekomen. De voorbereid­ing was al een tijdje bezig toen Rupel Boom me bij KV Mechelen kwam halen. En Yan De Maeyer deed het heel goed op de rechterfla­nk, de coach had dus weinig redenen om te wisselen. Het is mijn eerste seizoen in de A-kern, ik besef dat ik sowieso wat geduld moet hebben. Maar ik heb uiteraard de ambitie om een basisplaat­s af te dwingen.”

“Ik heb me mijn overstap nog niet beklaagd. Er wordt heel goed gewerkt in Boom. Ik ben hier gewoon graag. We hebben een jonge groep en je merkt dat alle spelers een degelijke opleiding hebben gekregen. Iedereen bij ons kan voetballen. Bij de tegenstrev­ers zie ik geregeld spelers die het vooral van hun fysieke présence moeten hebben en zeer slordig zijn in de opbouw. Wij hebben dat type van spelers niet. In Boom selecteren ze echt op voetbaltec­hnische kwaliteite­n en dat merk je aan ons spel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium