Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als het moet, zal ik mijn verantwoor­delijkheid nemen”

- STIJN DRUANT

Ook op het veld van Patro Eisden kon City Pirates het tij niet keren. De Merksemnar­en gingen met zware 4-0-cijfers. Voelt coach Yves Van Heurck de bui stilaan niet hangen? “Ik zal er alles aan doen om dit nog recht te trekken.”

“Het is misschien moeilijk te geloven, maar een halfuur lang veegden we de Limburgers van de mat”, zegt coach Yves Van Heurck. “Tactisch stond het goed. Aanval na aanval lukte het. Maar één keer balverlies was goed voor de 1-0. En toen de 2-0 viel, was het afgelopen en gingen er enkele kopjes naar beneden. Maar ik kan mijn spelers niks verwijten.”

Toch moge het duidelijk zijn: Van Heurck kende al betere tijden in Merksem.

“Het is echt een lastig seizoen, een klein drama. De resultaten blijven uit en dan zijn er nog eens veel blessures. Vergeet niet: drie vierde van de defensie, die voor die zes op zes zorgde, ontbreekt op dit moment.”

Met als gevolg de pijnlijke 8 op 36 die City Pirates tot nu toe liet optekenen.

“Uiteraard is dat niet goed, maar we staan nog altijd niet op een degradatie­plaats. Al geef ik wel toe dat het toch speciaal is om zo onderin spelen

(City Pirates eindigde vorig seizoen nog vierde, nvdr.).

Het is een ander soort voetbal. We kunnen niet anders dan hard blijven werken en hopen dat de kentering zo snel mogelijk volgt. Zelf ga ik ook blijven werken, al knaagt dit wel.”

Met zo’n mager rapport zouden veel coaches de bui al zien hangen, maar Van Heurck blijft strijdvaar­dig.

“Ik ga door, dat ben ik de mensen en de club verplicht. Ik hen het nooit meegemaakt dat een club mij zoveel vertrouwen geeft. Het geloof is uitzonderl­ijk groot. Maar goed, het moet ook voor mij plezant blijven. De komende vijf weken worden bepalend. Als het nodig is, zal ik mijn verantwoor­delijkheid nemen. Ik zal er alles aan doen om deze club te redden. Pas als ik zie dat ik het tij niet meer kan keren, gooi ik de handdoek. Vroeger zeker niet.”

Kern is groot genoeg

Door de vele blessures telt City Pirates nog amper twintig kernspeler­s, toch denkt Van Heurck niet dat dat het grote probleem is van geel-blauw.

“We zijn sterk genoeg om onszelf te redden. Ik durf zelfs te stellen dat we meer kwaliteite­n hebben dan een stuk of zes ploegen in de reeks. De kwaliteit is er zeker, de komende vijf weken moeten we dat ook tonen. Anders is het afgelopen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? City Pirates-coach Yves Van Heurck troost Ahmed Sababti. “De spelers doen er alles aan. Ik kan ze helemaal niks verwijten”, zegt de Merksemse T1.
FOTO GOYVAERTS City Pirates-coach Yves Van Heurck troost Ahmed Sababti. “De spelers doen er alles aan. Ik kan ze helemaal niks verwijten”, zegt de Merksemse T1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium