Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AKC/Luma van Pit Van Dyck zet dramatisch­e start alsnog recht tegen Meeuwen “Voor rust was het echt huilen met de pet op”

- (mabe) (lwi)

Net geen stunt voor Meeuwen op de openingssp­eeldag van de nieuwe zaalcompet­itie. Halfweg leidde de promovendu­s met 10-4 tegen het grote AKC/Luma. De ploeg van de Nederlands­e coach Lion van Klooster kon die voorsprong na rust echter niet meer vasthouden en ging met 14-19 onderuit.

rust zijn we niet rustig genoeg gebleven”, zegt Van Klooster. “Onze voorsprong verdween meteen als sneeuw voor de zon. Nu goed, de competitie is net begonnen, we zitten nog altijd in de opbouwfase. Dan mogen we ons optrekken aan deze prestatie. Alleen was er na de rust geen houden aan tegen dit AKC/Luma.”

Bij AKC/Luma was de opluchting vooral groot dat de eerste klip van de competitie dan toch foutloos werd genomen. “We namen een ondermaats­e start”, zegt Pit Van Dyck. “Vanaf de eerste aanval van Meeuwen voelden we dat het bij ons niet goed zat. Vooral defensief waren we niet alert genoeg. Toch kwamen we nog op een 0-1-voorsprong, maar nadien nam Meeuwen over. Bij ons was het echt huilen met de pet op. Slechte passes, slechte schotkeuze­s, geen rebound, een belachelij­k laag schotperce­ntage. Ongeveer alles liep verkeerd. De ploeg straalde ook geen vertrouwen uit en leek een vogel voor de kat. Voor rust waren we echt een flauw afkooksel van onszelf.”

En toch zou AKC/Luma dus toch nog winnen. Met dank aan een veel betere tweede helft.

Van Dyck: “Gelukkig heeft AKC nog sterke jongeren. Jonge gasten als Raf De Ryck en Lars Huppertz hebben mee voor de remonte gezorgd. Hun talent zorgde mee voor de kentering. De toekomst van AKC/Luma op lange termijn is dus verzekerd, al zal het op korte termijn de komende weken wel beter moeten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium