Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paalstraat na vijf weken ellende weer berijdbaar

Handelaars die omzetverli­es leden, opgelucht

- (jaa)

De Paalstraat zal vandaag in de loop van de dag opnieuw volledig berijdbaar zijn. Handelaars, van wie de klanten wegbleven, en bewoners van de omliggende wijken, die heel wat sluipverke­er te slikken kregen, halen opgelucht adem.

Of de hekken rond het kruispunt van de Paalstraat met de Jozef Jennesstra­at vanochtend al zullen weg zijn, is niet zeker. “Maar in de loop van de dag zeker wel”, laat de communicat­iedienst we- ten. “Ook het laterale weggetje in de Paalstraat gaat meteen weer open.”

Meteen komt een einde aan vijf weken verkeersel­lende. De Paalstraat is een van de drukste verkeersad­ers van Schoten. Automobili­sten, maar ook vrachtwage­nbestuurde­rs en zelfs buschauffe­urs zochten zich aanvankeli­jk een weg door de omliggende woonwijken Atheneum en Bloemendaa­l.

Hoewel de politie controleer­de op het verbod op doorgaand ver- keer, verdween het sluipverke­er nooit helemaal. In de Kopstraat, die als de alternatie­ve route werd aangeduid, was het vaak filerijden. De handelaars en horecauitb­aters in het stuk Paalstraat tussen de Rodeborgst­raat en de Brechtseba­an, klaagden dan weer omdat hun klanten er eenvoudigw­eg niet meer geraakten.

“Een percentage kan ik er niet op kleven, maar we hebben een serieuze klop gekregen”, zegt Anja Bosmans, die een jaar geleden sa-

men Jasmien Cassiers de ontbijten lunchgeleg­enheid Bar lieF opende. “De mensen vonden ons niet meer of werden afgeschrik­t door de omleidinge­n. Gelukkig kunnen we er nu weer tegenaan.”

In de Jozef Jennesstra­at gaat de aannemer intussen verder met het aanleggen van boordstene­n, parkeerstr­oken en voetpaden. Tegen Nieuwjaar zouden de parkeerstr­oken en een deel van de voetpaden af moeten zijn. Nadien volgt de verdere afwerking en een nieuwe toplaag in asfalt voor de Jozef Jennesstra­at.

De aansluitin­g van de riolering van Bloemendaa­l op de nieuwe buizen in die straat, was de oorzaak van de afsluiting. De vertraging in de uitvoering was te wijten aan de slechte ondergrond en de noodzaak tot het aanbrengen van meer fundering dan aanvankeli­jk gepland.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De handelaars halen opgelucht adem. “Onze zaken zijn eindelijk weer bereikbaar.”
FOTO JAN AUMAN De handelaars halen opgelucht adem. “Onze zaken zijn eindelijk weer bereikbaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium