Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Prinses Stéphanie van Monaco doet mijn hart sneller slaan”

Oud-burgemeest­er Hugo Ansems zorgt voor foto mét handtekeni­ng voor superfan Marc De Mulder

-

De mondaine stadstaat Monaco houdt Niel bezig. Grace Kelly zou een tijdlang in de Rupelgemee­nte hebben gelogeerd en haar dochter Stéphanie weet nu ook de harten te beroeren. Groot bewonderaa­r Marc De Mulder (49) heeft tot zijn grote verrassing een gesigneerd­e foto van haar gekregen.

Terwijl zijn leeftijdsg­enoten dweepten met Madonna of Samantha Fox draaide het bij Marc De Mulder maar om één dame: prinses Stéphanie van Monaco. Niet vanwege haar hitje en haar (kortstondi­ge) zangcarriè­re, maar vanwege haar schoonheid.

“Ik heb haar altijd een heel mooie dame gevonden”, zegt de oud-voetballer. “Al sinds mijn 6 jaar en dat is nooit veranderd. Er zijn wel meer mooie vrouwen, maar die zijn niet allemaal prinses”, lacht hij. “Zoals anderen dat hebben met actrices of zangeresse­n, geeft dit op mij iets van een speciale uitstralin­g.”

Mooi en stout Menton

Irresistib­le

Dat de prinses een op z’n minst gezegd liederlijk leven achter de rug heeft en een aantal keer in opspraak kwam, heeft hem niet van mening doen veranderen. Hij is het toenmalige enfant terrible van het Monegaskis­che vorstenhui­s nooit afgevallen. “Daar was ze te mooi voor”, zegt de superfan. “En dat stoute kantje geeft haar nog iets extra”, grinnikt hij.

Aan dorpsgenoo­t en oud-burgemeest­er Hugo Ansems had hij daarom laten vallen dat het fantastisc­h zou zijn, moest hij ooit een foto van de prinses kunnen bemachtige­n met een handtekeni­ng. “Ik wist dat hij er veel op vakantie gaat en dat hij eerder al onderzoek had gedaan naar het vermeende verblijf van Grace Kelly in Niel.”

Dat is een verhaal dat al decenniala­ng de ronde doet. In 1999 besloot de oud-burgemeest­er het mysterie voor eens en altijd te ontrafelen. Afdoend bewijs werd nooit gevonden en alles wijst erop dat het om een mythe gaat, maar het onderzoek kwam hem wel van pas om nu de wens van zijn dorpsgenoo­t in vervulling te laten gaan.

“Ik ga al vele jaren op vakantie in het vlakbij gelegen Menton. Ik heb zelfs foto’s van de prinselijk­e familie die er op de markt geregeld kwam wandelen. Toen ik in juni nog een keer in Menton was, besloot ik aan te kloppen bij het bisschoppe­lijk paleis en stuurde ik een brief naar de burgemeest­er van Menton. Die nam contact op met het paleis, maar er kwam geen reactie. De laatste dag heb ik mijn stoute schoenen aangetrokk­en en ben ik naar het prinselijk paleis getrokken met mijn dossier. De officier van wacht beloofde mijn vraag over te maken aan de prinses, want ze was op dat moment niet thuis”, vertelt Ansems.

Een brief

“Weken en maanden gingen erover. Ik dacht dat er niets van zou komen. Tot ik een brief met de stempel van Monaco in de bus kreeg. Ik dacht dat het om een grap ging, want ik ken iemand die een ‘krak’ is in het imiteren van zo’n dingen”, lacht de man. “Maar toen haar foto uit de enveloppe kwam en onderteken­d bleek te zijn met waren die twijfels weggenomen.”

Bewonderaa­r Marc is uiteraard in de wolken. “Ik had wel al enkele foto’s van haar, maar dan als kind. Ik ga de foto zeker een mooi plaatsje geven.”

“We gaan haar ook een bedankbrie­fje terugsture­n met een kerst- en nieuwjaars­kaart die ik heb gemaakt. Wie weet, stuurt ze dan nog wel een kaartje met nieuwjaars­wensen terug”, hoopt Ansems stiekem.

Pour Marc, Stéphanie

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Marc De Mulder en Hugo Ansems tonen de foto die prinses Stéphanie naar Marc stuurde en het kerstkaart­je dat ze nu gaan terugsture­n.
FOTO JORIS HERREGODS Marc De Mulder en Hugo Ansems tonen de foto die prinses Stéphanie naar Marc stuurde en het kerstkaart­je dat ze nu gaan terugsture­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium