Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inbreker opgepakt: verband met reeks inbraken?

- (tdk)

De lokale politie van de zone Rupel heeft in de nacht van zondag op maandag een 49-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een poging tot inbraak in de Parklaan in Hemiksem. Het is niet uitgeslote­n dat er een verband is met andere inbraken in de buurt.

Bewoners hadden enkele verdachte figuren opgemerkt die door een tuin liepen en alarmeerom den de politie. “Er is een zoekactie opgestart, waarbij onder meer een speurhond werd ingezet. Daarbij konden we een van de verdachten oppakken”, bevestigt Joris Van Camp van politiezon­e Rupel. “Twee andere verdachten konden wegvluchte­n. De opgepakte man is door de onderzoeks­rechter aangehoude­n.”

De voorbije weken zijn

er verscheide­ne

inbraken gepleegd in de directe omgeving van de UNOlaan in Hemiksem. “Sinds begin september zijn er negen feiten gepleegd, waarvan zeven effectieve inbraken en twee pogingen. Het is voorlopig te vroeg om de opgepakte man aan die andere feiten te linken. Daarvoor zal de recherche verder onderzoek voeren.”

De politie stelt alles in het werk de twee gevluchte mannen te kunnen identifice­ren en vatten. Naast de arrestatie werden ook een Citroën Xsara Picasso met Roemeense nummerplaa­t en een Fiat Ducato met Franse nummerplaa­t door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. In één van die wagens zou de opgepakte man aangetroff­en zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium