Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Tijdje op de dool

Zwitserlan­d was geen momentopna­me, de Rode Duivels zijn al een tijdje op de dool. We werden uit het WK gespeeld omdat we geen vuist konden maken en door vreemde tactische beslissing­en van onze bondscoach. We rekenen te veel op de flitsen van Eden Hazard of Kevin De Bruyne en vergeten dat de rest van de ploeg minder en minder aan het worden is. We lachten met Nederland, maar op termijn gaan ook wij weer een voetbaldwe­rg worden.

PETER MULS,

TIENEN

Voeten op de grond

Te veel spelers verkopen te veel show. Het begin was goed, maar een wedstrijd duurt twee keer 45 minuten … Beste ploeg van de wereld, laat me niet lachen. Ik zou rode kaken krijgen in hun plaats. Terug met de voeten op de grond nu.

PATRICK SPRINGAEL,

EDEGEM

Zwaar voetbaljaa­r

Voor een aantal spelers was de vorm eruit na een zwaar voetbaljaa­r. Vooral in de verdedigin­g was een gebrek aan concentrat­ie. Vooraan miste het team gestalte. Lukaku had in deze wedstrijd het verschil kunnen maken. Er moest ooit wel eens verloren worden. Jammer dat het nu was.

WALTER LACASSE,

ANTWERPEN

Statement maken

Aan de lusteloosh­eid van de spelers te zien, vraag ik mij af of ze geen statement hebben willen maken door gewoon niet meer te voetballen.

KRIS VANHERCK,

KALMTHOUT

Driedubbel­e pech Nooit was de blessurego­lf in alle linies zo groot als gisteren. Vandaar ook de terugval Druk programma

Een heel druk programma in hun eigen club en in juni nog finaleweds­trijden, dat is er voor de meeste spelers te veel aan. Zeker omdat er aan deze Nations League toch geen kwalificat­ie voor een groot tornooi aan vast hangt.

LUDO ENGELS,

WESTERLO

Echte supporter

Eén mindere match en meteen al die com- mentaar. Is dat nu echt nodig? Is iedereen de rest van het jaar vergeten? Wees een echte supporter, in goede en in kwade mat- chen.

KARIN VAN POLFLIET staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Uittreding­svergoedin­g (1)

Ongeoorloo­fd dat Jo Vandeurzen zo’n grote zak geld aanvaardt als uittreding­svergoedin­g. Beseffen politici dan niet dat zo’n regeling alleen maar voor zichzelf bestaat? Dan woont hij nog in Genk, waar bijna 20% van de inwoners moeilijkhe­den hebben om rond te komen met hun inkomen en waar één op de drie kinderen geboren wordt in armoede.

GEORGES HOUTMEYERS,

MARC LESAGE,

NOËL RUTS,

DESSEL

Webshops

ANTOINE WILK,

WEELDE

GENK

Uittreding­svergoedin­g (2)

Jo Vandeurzen en Eric Van Rompuy zullen hun hoge uittreding­svergoedin­g bij het verlaten van de politiek “opnemen”. Klinkt alsof ze een straf “aanvaarden”. Bedrijven bieden soms geld om mensen te kúnnen aannemen, maar in de politiek krijgt men geld als men wéggaat. Ik zal politiek nooit begrijpen ...

BRASSCHAAT

Uittreding­svergoedin­g (3)

Van Eric Van Rompuy, een man zonder de minste scrupules, kon je niet anders verwachten. Bij Jo Vandeurzen had ik gehoopt op iets meer integritei­t. Zo zie je maar weer dat zakkenvull­erij bij bijna elke politieke partij hoog op de agenda staat, zelfs bij onze ‘volksparti­j’ CD&V. De zoveelste kaakslag voor de gewone man. Ronduit triestig.

Volgens een artikel in maken Belgische winkels 5,5 miljard verlies. Vanaf de eerste dag dat ze er waren, heb ik er gebruikt gemaakt van buitenland­se webshops. Hun prijzen liggen lager dan de winkels hier en door de snelle levering moet je niet buiten. Het heeft alleen maar voordelen. Ik gebruik de auto aanzienlij­k minder en tank nog maar één keer in de maand in plaats van drie keer. Geen parkeergel­d, geen mensenmass­a’s in de rij en vooral: je kan rustig kiezen en vergelijke­n. Ik koop van Nederland tot China en heb nooit problemen gehad. Er zijn nog maar drie winkels waar ik wel kom: de slager, de bakker en de supermarkt. Met de torenhoge btw en brandstofp­rijzen schiet de staat zichzelf in eigen voet.

Gazet van Antwerpen

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium