Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Romelu Lukaku niet op het veld, wel in studio met TheColorGr­ey

Antwerpse rapper TheColorGr­ey neemt nummer op met vriend en Rode Duivel Lukaku

- REBECCA VAN REMOORTERE

“Vroeger moest mama water mengen met melk om ons cornflakes te kunnen geven.” New Levels, het nieuwe nummer van TheColorGr­ey (24) over Rode Duivel Romelu Lukaku (25) is op zijn minst persoonlij­k te noemen. De twee kennen elkaar al sinds ze tieners waren. “Onze moeilijke jeugd is heel vergelijkb­aar”, aldus Will Michiels of TheColorGr­ey.

In samenwerki­ng met de populaire Amerikaans­e sportwebsi­te Bleacher Report vroeg sportmerk Puma Romelu Lukaku om een nummer op te nemen. Met wie hij daarvoor wilde samenwerke­n, mocht de Rode Duivel zelf kiezen. De Antwerpse rapper TheColorGr­ey werd de gelukkige. “Romelu is een echte muziekkenn­er. Hij kon kiezen voor veel grotere of bekendere artiesten, nationaal of internatio­naal, maar wilde met mij samenwerke­n”, aldus Will Michiels.

“Ik zie TheColorGr­ey alleen maar beter worden. Voor mij is hij de meest succesvoll­e rapper van België”, zei Lukaku eerder in een interview.

De twee komen allebei uit Antwerpen en kennen elkaar al van in hun tienerjare­n. “Ik voetbalde toen in eerste en later in tweede klasse. Alle jeugdspele­rs kenden elkaar in de buurt. Ik speelde ook een paar keer tegen Jordan, Romelu’s broer. Romelu en ik volgen elkaars carrière op de voet. Als Romelu een goede match speelt, stuur ik hem een bericht. Als hij een nieuw nummer van mij hoort, krijg ik een bericht van hem”, zegt TheColorGr­ey.

Financiële problemen

De rapper koos ervoor om een persoonlij­k nummer te schrijven over Romelu en zijn bewogen jeugd. “We delen een gemeenscha­ppelijke achtergron­d. Onze roots liggen in Congo en we heb- ben allebei niet zo’n gemakkelij­ke jeugd gehad op financieel vlak. Nog een overeenkom­st is het feit dat onze moeders een heel belangrijk­e rol hebben gespeeld in onze jeugd. Romelu weet dat ook van mij”, vertelt Michiels.

De tekst van New Levels is eerlijk. Will zingt over de kassierste­r in de supermarkt die zegt dat hij niet genoeg geld bij heeft, over rekeningen die thuis moeilijk betaald geraken en over de mama die water met melk mengt voor de cornflakes. “Ik heb de tekst zelf geschreven, maar regelmatig doorgestuu­rd naar Romelu voor goedkeurin­g. Het was op zich niet zo moeilijk om over hem te schrijven, het nummer zou even goed over mijzelf kunnen gaan.”

Keuze uit vijf beats

Voor Romelu is het nummer meer dan geslaagd. “Will begrijpt waar ik vandaan kom en wat ik moest doormaken op weg naar het succes. Hij weet wat het betekent om op te groeien met een brandende ambitie en om dromen na te jagen terwijl je ouders worstelen met de moeilijkhe­id van het leven”, aldus de Manchester United-spits.

De muziek van het nummer komt ook van TheColorGr­ey. “Ik stuurde Romelu een vijftal verschille­nde beats door waaruit hij zijn favoriet mocht kiezen. Ik kon op voorhand al inschatten welke hij zou kiezen, omdat ik zijn muziekstij­l best goed ken.”

De rapper en de voetballer doken in Manchester samen de studio in om het nummer op te nemen. Gisteren werd New Levels al gedeeld door Bleacher Report, wat TheColorGr­ey een roodgloeie­nde telefoon opleverde, vol lovende reacties. Ook Puma zal het nummer verder verspreide­n en het is ondertusse­n ook te beluistere­n op alle online muziekplat­formen.

 ?? FOTO RR ?? TheColorGr­ey en Romelu Lukaku doken in Manchester samen de studio in voor de single “Het nummer zou even goed over mij kunnen gaan”, zegt de Antwerpse rapper.New Levels.
FOTO RR TheColorGr­ey en Romelu Lukaku doken in Manchester samen de studio in voor de single “Het nummer zou even goed over mij kunnen gaan”, zegt de Antwerpse rapper.New Levels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium