Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een goed hotel moet een goed restaurant hebben”

- (pavi)

Tim Meuleneire had al eens een ster in restaurant De Koopvaardi­j in Stabroek. Na amper een jaar heeft hij er weer een te pakken in Hotel Franq op Kipdorp.

Een constante stroom van felicitati­es komt binnen op de smartphone van Tim Meuleneire, de chef van het restaurant van Hotel Franq. De Zottegemna­ar, die de stiel leerde in een resem Franse sterrenres­taurants en ondertusse­n al jaren in Stabroek woont, glundert bij de eer die hem ondertusse­n voor de tweede keer te beurt is gevallen. “Een hotelresta­urant leiden, is totaal anders dan een ‘gewoon’ restaurant”, zegt Meuleneire, die de twee kan vergelijke­n.

“Bij ons is de drempelvre­es groter. Er zijn veel goede hotels in Antwerpen, maar de meesten durven het risico niet aan om een restaurant van niveau uit te bouwen. Wij hebben dat wel gedaan en dat heeft geloond. We hebben een trage start genomen, maar sinds deze zomer begint het te lopen. Deze onderschei­ding kan daar alleen maar bij helpen.”

Het gekke is dat Franq twee verschille­nde publieken trekt. “We merken dat onze hotelgaste­n nog niet vaak naar het restaurant komen, ook al vragen we ernaar bij de reservatie”, zegt Kristel Geu- bels, de general manager van het hotel die mee op het podium de honneurs waarnam en die ervan overtuigd is dat er in Antwerpen plaats genoeg is voor twaalf sterrenres­taurants.

“Toen er in Antwerpen steeds meer hotelkamer­s kwamen, werden daar ook vragen bij gesteld. Maar het is een succes. De stad is in staat om nog veel meer business en toeristen aan te trekken en daar kan iedereen een graantje van meepikken.”

 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ?? Kristel Geubels haalde met Tim Meuleneire een sterrenche­f in huis en dat bracht meteen op.
FOTO FRANK BAHNMULLER Kristel Geubels haalde met Tim Meuleneire een sterrenche­f in huis en dat bracht meteen op.
 ?? FOTO PDW ?? Herbert Robbrecht: “Ik ben een wielrenner, ik stap niet af.”
FOTO PDW Herbert Robbrecht: “Ik ben een wielrenner, ik stap niet af.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium