Gazet van Antwerpen Stad en Rand

11-jarig meisje klautert met Tom Waes op kathedraal­toren

Matig Rupel Boom is blij met een punt tegen Dessel

- (pni) PETER NYS

Rupel Boom geraakte gisteren niet voorbij Dessel. Na een slechte wedstrijd mochten de Steenbakke­rs niet mopperen met een punt, want Dessel kreeg de betere kansen. “Toch maakten ook zij geen aanspraak op de volle buit”, vindt Joren Geudens.

De thuisploeg kwam in het begin van elke speelhelft goed weg. In de beginfase trof Breugelman­s de paal en kort na rust kopte Vosters vanop twee meter naast. Het waren de enige deftige kansen voor de bezoekers, dus ook Dessel kon geen aanspraak maken op de zege. Rupel Boom dreigde enkel met schoten van buiten de zestien. Hens en Schaessens waren de schutters, maar Kustermans diende geen grootse reddingen te verrichten om zijn netten proper te houden. Lichtpunt bij de thuisploeg was de jonge Joren Geudens, die aan de rust de geblesseer­de Jens De Paepe kwam vervangen.

“Het was een moeilijke match voor ons, we kwamen nooit in ons normale spel”, aldus de jonge verdediger, die twee jaar terug van KV Mechelen over kwam.

“Rupel Boom moet het hebben van de combinatie, maar we waren deze keer veel te slordig en leden voortduren­d balverlies. We hadden het lastig om onze spitsen te bereiken. Het weinige gevaar kwam uit de tweede lijn, maar als je schiet van buiten de zestien moet je al het geluk hebben dat een bal perfect geplaatst is.”

Invallen

“Invallen aan de rust viel goed mee”, zegt Geudens. “De Paepe had een trap op de enkel gekregen en kon niet meer verder. Ik was aangenaam verrast toen de coach voor mij koos. Het is de eerste keer dat ik echt voor een volledige helft aan de bak mocht. Andere invalbeurt­en beperkten zich meestal tot enkele minuten. Zenuwen had ik niet en ik zat ook meteen goed in de match. We hebben op één kans na niks meer weggegeven in de tweede periode en ik vind die 0-0 dan ook terecht. Dessel maakte eveneens te weinig klaar om aanspraak te maken op de volle buit.”

Volgende week moet Rupel Boom aan de bak tegen Lierse Kempenzone­n en hun extrainers.

“Dat zal een speciale match worden voor iedereen. Alles ligt nog vers in het geheugen. Het wordt ongetwijfe­ld een zeer geladen duel”, besluit Geudens.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Joren Geudens (links) in duel met Ratko Vansimpsen.
FOTO GOYVAERTS Joren Geudens (links) in duel met Ratko Vansimpsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium