Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu winnen van Antwerp”

- (krli)

geen stappen overslaan. Vergeet ook niet dat dit op kunstgras was waar die kleine technieker­s van houden. Op een echt veld kan het moeilijker zijn.”

Trnava

De ideale gelegenhei­d om dat te testen is donderdag in de Europese match tegen Trnava. Waarom zou je Doku en Verschaere­n dan niet nog eens hun kunstjes laten tonen? Er staat toch niets meer op het spel.

Gisteren volstond hun jeugdig enthousias­me helaas niet om te winnen op STVV. Anderlecht had nochtans over Club Brugge en Antwerp kunnen wippen naar plaats twee op slechts 2 punten van leider RC Genk. Dat was pas echt krankzinni­g geweest als je ziet wat er dit seizoen al allemaal voorviel en straks is het Anderlecht - Genk.

Maar het is de jonkies vergeven dat dat scenario niet lukte. Al wie ouder is dan 20 mag wel eens gJÜaRaGnEb­NiGecEhRIt­eLn.

Marc Brys pakt dit seizoen vier op zes tegen Anderlecht. Ginds met tien spelers een puntje uit de brand gesleept, in eigen huis een overtuigen­de 4-2 zege. Toch hield Brys de voeten op de grond. Hij zit al met Antwerp in het hoofd. Zaterdag neemt STVV het tegen de nummer twee op. “Die wedstrijd zou ik héél graag winnen”, gniffelde de Antwerpena­ar. Het zou de Kanaries nóg steviger in de top zes hijsen.

“Maar ik wil niet te snel op de zaken vooruitlop­en”, vervolgde Brys. Al heel het seizoen bekijken we het van match tot match, dat moet zo blijven.” Maar de Truiense trainer besefte wel dat zijn ploeg tot grootse dingen in staat is. “Vooral de getoonde mentalitei­t doet me plezier. Anderlecht kwam langszij en op voorsprong, maar toch lieten we het hoofd niet hangen. Karakter, instelling, onbuigzaam­heid. We toonden het allemaal. De honger om te winnen was erg groot. Wat ons geheim is? De mengelmoes aan nationalit­eiten, culturen en geloof. Iedereen gaat ongedwonge­n met mekaar om.”

Minpuntje, tegen Antwerp moet Brys het zonder Boli doen. “Een handicap, want hij is o zo nuttig voor ons. Vandaag koppelde hij werkkracht ook nog een doelpunt. Daar ben ik blij om. Maar die vijfde gele kaart was niet slim.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium