Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen niet efficient”

- (mg)

“Dit maak je slechts één keer om de paar seizoenen mee. Het behoort tot de charme van het voetbal maar dan moet je wel in het andere kamp staan”, zuchtte Philippe Clement. Ondanks 74% balbezit en een kansenverh­ouding van 22-3 leed Genk tegen Cercle Brugge zijn eerste competitie­nederlaag. Het eerste thuisverli­es in acht maanden.

“We hadden die eerste competitie­nederlaag natuurlijk langer willen uitstellen. Ik vind het vooral jammer dat we op deze manier moeten verliezen, ik kan meer vrede nemen met een nederlaag als we de mindere ploeg zijn. Ik heb me dit seizoen één keer echt kwaad gemaakt tijdens de rust, dat was op Antwerp. Andere keren moesten we ook bijsturen en opmerkinge­n maken. Maar wat kon ik mijn spelers nu verwijten bij een 0-2-stand na 45 minuten? Het tempo lag hoog, we creëerden kans na kans. Maar om een of andere reden wilde die bal er niet in. Ja, we hadden efficiënte­r moeten zijn. Maar daarvoor heb je ook geluk nodig. Bovendien mag je de verdienste van een uitstekend­e Cercle-keeper niet onderschat­ten.”

En de tegendoelp­unten? “De eerste hebben we zelf gemaakt, daar ging niet eens een kans aan vooraf. Bij de tweede leden we balverlies. Maar dat is inherent aan de manier waarop we voetballen. Daarom maak ik me sterk dat we dit snel achter ons laten. Dit doet ons niet twijfelen, we gaan gewoon door op de manier waarop we bezig zijn. Pas op de dag dat we geen kansen meer creëren, zal ik me zorgen maken.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Nardi grijpt weer goed in.
FOTO PHOTO NEWS Nardi grijpt weer goed in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium