Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vanderhaeg­he glundert, Oostende zakt weg

-

Yves Vanderhaeg­he glunderde in de Oostendse Versluys Arena. “Meteen uitwinst, dan kan je alleen maar tevreden zijn.” Dat zijn nieuwe ploeg had gewonnen van KVO, waar hij nog maar goed een jaar geleden werd buitengeze­t – nog steeds tot zijn eigen onbegrip – deed dubbel deugd. Maar dat liet Vanderhaeg­he liever niet blijken. Hij nam liever een uitstekend eerste rapport mee naar huis. Oostende-collega Gert Verheyen daarentege­n...

“Uit alles blijkt dat KVO een stabiele eersteklas­ser is geworden,” bij zijn terugkeer op KVO bedoelde Yves Vanderhaeg­he het echt goed. Alleen dreigt die stabilitei­t wel eens in gevaar te komen, als KVO, 5 op 24 intussen, verder wegzakt. Coach Gert Verheyen, opnieuw verbaasd dat zijn team pas “losser” ging voetballen toen het 1-2 stond, maakt zich nog niet ongerust. “Maar of ik wel of niet zenuwachti­g word, doet niets terzake. Mijn spelers mogen zo’n druk niet voelen. Het wordt dus inderdaad zaak uit die zone weg te blijven.” Dat is misschien niet evident met een verplaatsi­ng naar Zulte Waregem, in vorm, komende zaterdag en in december nog duels tegen Standard en Genk. “Kortrijk was cruciaal, nu moeten we al meer achterom kijken”, beseft Sander Coopman. “Maar we hebben voldoende kwaliteite­n om niet onderaan te bengelen.”

Dan zal KVO toch niet alleen beter moeten voetballen, het gaat vooral efficiënte­r moeten zijn. Richairo Zivkovic had wel vijf keer kunnen scoren, de Nederlande­r was niet het pispaaltje van de KVO-fans, hij was de pispáál. “Het is frusterend, maar je kwaad maken heeft geen zin,” schokschou­derde Verheyen. Of de ex-spits dat gevoel kent? “Grijnzend: “Het is mij nooit overkomen.”

Ook Coopman beschermde zijn ploegmaat: “Richairdo mist die kansen niet opzettelij­k. Eenmaal zijn vertrouwen terug, komen de goals wel.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium