Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pro League wil toch meewerken aan herziening RSZ-bijdrage

- (jve) (kvu)

Een herziening van de RZS-korting en fiscale voordelen voor profsporte­rs komt er. De Pro League stelt dat ze daar zelf een voorstel over zal formuleren.

De Pro League probeert zo te weerleggen dat ze geen werk maakt van een herziening van het belastinge­n RSZ-stelsel. Die indruk kreeg minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Omdat volgens haar een krachtig signaal uitbleef van de voetbalwer­eld in de nasleep van de zaak-Propere Handen, wil ze zelf de lage RSZ-bijdragen van voetballer­s aanpakken en een voorstel uitwerken. De RSZbijdrag­e bedraagt 304 euro per maand, ongeacht het loon.

Pro League-voorzitter Marc Coucke en CEO Pierre François hielden laatst in het federaal parlement een vurig pleidooi dat raken aan die voordelen voor profsporte­rs “een economisch kerkhof” zou creeren in eerste en tweede divisie. Nu De Block zelf het heft in handen neemt, zegt de Pro League actief te willen meehelpen aan een “evenwichti­ge aanpassing, die tegemoetko­mt aan de vragen van de politieke wereld en de publieke opinie.”

Kortom: om de schade te beperken, moet de Pro League zorgen dat ze zelf een hand heeft in een nieuw RSZ-stelsel. Daarom ook dat Coucke en François benadrukke­n dat ze er wel mee bezig zijn en “een agenda” hebben opgesteld. Want dat is “cruciaal" om te vermijden dat iemand (lees: politici) het dossier gaat claimen. Maar of dit het signaal is waar minister De Block op hoopte, valt te betwijfele­n.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Coucke en François.
FOTO ISOPIX Coucke en François.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium