Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bolat is een wereldkeep­er”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Wat een waanzinnig­e wedstrijd tussen Gent en Antwerp. Met een hoofdrol voor de VAR. Zeker dat buitenspel van Mbokani is toch discutabel. Er gaat geen week voorbij of er is discussie rond een of meerdere, vaak cruciale beslissing­en van die VAR. In de meeste gevallen wordt er zelfs meer over hen gesproken dan over de wedstrijd zelf. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”

“Ofwel schaffen ze ineens die hele handel af. Ofwel durven ze eens experiment­eren om het systeem beter te maken. Ik wil graag mijn oproep van enkele weken geleden nog eens herhalen: zet een of meerdere ex-profvoetba­llers mee in dat busje. Mensen die het voetbal van binnenuit kennen, en het vooral beter aanvoelen. Zodat de beslissing­en ook beter begrijpbaa­r zijn, voor de spelers op het veld én het publiek.”

“Er had dus meer ingezeten voor Antwerp. Zeker na het verlies van Genk, Club Brugge én Anderlecht. Maar ook minder. Want als Sinan Bolat die penalty niet pakt… Hij is al twee jaar dé top in België, maar ik vind hem echt een wereldkeep­er. Een winnaar in zijn goal, enorm gedreven en gefocust. En een keeper die niet alleen clean sheets verzamelt, maar ook zeer belangrijk­e punten pakt voor z’n team. Zoals tegen Gent. Chapeau.”

“Een punt waar veel mensen op voorhand voor getekend hadden, zeker weten. Want Gent is toch uitgesprok­en kandidaat voor de top zes. En Antwerp houdt hen nu toch mooi op acht punten. En zelf alleen op de tweede plaats. Ik verwacht ook niet direct een dip. Nog vijf wedstrijde­n tot de winterstop, waarvan drie thuis. En enkel STVV en Club Brugge op papier zware opdrachten. Met wat meeval is Antwerp al bij de winterstop zeker van Play-off 1.”

“En zonder Haroun, hé. Govea en Opare waren misschien niet slecht, maar ze hebben toch niet dezelfde kwaliteite­n. Ik vind Haroun momenteel de meest onderschat­te speler in de Belgische eerste klasse. Hij is dé man die voor de hele ploeg de vonken al uit het vuur haalt nog voor ze kunnen beginnen branden. Hij is ook zo sterk in het slim positie kiezen op moeilijke momenten. Eigenlijk is hij voor Antwerp een probleem, want het systeem van Bölöni is enorm afhankelij­k van hem.”

“In 1B is het nu al uitkijken naar vrijdag: de topper tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. Die laatsten zijn zeer goed gestart in de tweede periode, met als enige zes op zes. Met ook weer twee goals van een van mijn favoriete spitsen, Noubissi. Nu moeten ze vrijdag bewijzen dat ze ook een vuist kunnen maken tegen KV Mechelen, zelfs voor winst kunnen gaan.”

“En het is misschien het moment om naar KV te trekken. Want de verliezen voor het eerst in tien matchen nog eens punten. Niet dat er daar nu reden tot paniek is. Verre van zelfs. Het moest er vroeg of laat eens van komen. Maar hoewel er nog niks verloren is, zijn ze wel hun gevoel van onoverwinn­elijkheid een beetje kwijt. Ik ben benieuwd naar hun volgende wedstrijd.”

“Voor Lierse Kempenzone­n begint het stilaan op een overgangss­eizoen te lijken. Weer verloren, 4 op 12 na de trainerswi­ssel, nog altijd maar 4 overwinnin­gen in 13 matchen. Het is geen simpel seizoen voor hen. Er gaat daar toch dringend iets moeten gebeuren. Transfers in de winterstop? Ik heb geen zicht op hun financiële mogelijkhe­den. Maar er is alleszins véél werk aan de winkel, want dit is huilen met de pet op.”

Kakkers

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium