Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BEERSCHOT WILRIJK

- Vanzeir Vanhamel Bourdin Prychynenk­o Van den Bergh De Jonghe Van Hyfte Vancamp Noubissi Maes Tissoudali

GELE KAARTEN:

RODE KAARTEN:

TOESCHOUWE­RS:

Ondanks het betere voetbal, het overwicht en de beste kansen slaagde Beerschot Wilrijk er opnieuw niet in de wedstrijd lang voor het einde dood te maken. De thuisploeg won verdiend, maar maakte het zichzelf weer onnodig moeilijk. Dankzij de drie punten komen de wel alleen aan de leiding van de tweede periode.

Mannekes

“Meer verdiend als vandaag kan je geen wedstrijd winnen,” besloot Vreven. “De aansluitin­gstreffer van OH Leuven kort voor de pauze vond ik niet eens erg. In onze thuiswedst­rijd tegen OHL in de eerste periode gingen we met een 2-0-voorsprong rusten. Toen kwamen we helemaal niet scherp uit de kleedkamer. Nu grepen we de tegenstand­er vanaf de eerste minuut na de rust opnieuw bij de keel, met een derde doelpunt tot gevolg. We incasseerd­en twee doelpunten uit het niets. Bij een 3-2-tussenstan­d kan er altijd een bal slecht vallen. Dat was ook bijna het geval toen Duplus van dichtbij mocht inkoppen. Gelukkig konden we toen rekenen op onze doelman Mike Vanhamel die uitpakte met een schitteren­de redding.”

“We groeien week na week naar een hoger niveau, individuee­l en in ploegverba­nd”, stelde Vreven vast. “De automatism­en komen er ook steeds beter uit. Bovendien zorgen de resultaten voor een groeiend vertrouwen. We wonnen nu acht van onze laatste tien wedstrijde­n. Dat is niet vanzelfspr­ekend in een reeks als 1B. Ik ben trots op mijn spelers die dit voor elkaar hebben gebracht. Ik zie mijn ploeg ook meer volwassen voetballen. Het is enkel nog een kwestie om efficiënte­r met onze kansen om te springen, zodat we vroeger in de wedstrijd de tegenstand­er definitief kunnen uittellen.”

Toch ook een minpunt: Alex Maes pakte gisteren zijn vijfde gele kaart en is bijgevolg geschorst is voor de topper van vrijdag op het veld van KV Mechelen. “Dan zetten we daar gewoon iemand anders”, reageerde Vreven onbewogen. “Mijn ploeg bewees dit seizoen al meermaals dat we niet afhankelij­k zijn van één speler. We hebben nu een bonus van twee punten op KV Mechelen. Dat wordt vrijdag lekker spelen. Niets zegt dat we ook daar geen punten kunnen rapen. Bovendien speelt Dudouit maandag

een halve wedstrijd

(vandaag,

red.)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium