Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hadden hold-up kunnen plegen”

- KERSTEN STEURBAUT

Opluchting en ontgoochel­ing bij Westerlo. Na drie nederlagen op een rij heeft het zijn puntentota­al nog eens kunnen opkrikken dankzij een gelijkspel op het veld van Union. Voetballen­d waren de Brusselaar­s beter, maar de Kemphanen kregen nog de beste kansen.

Op de bank van Westerlo konden ze het maar moeilijk geloven. In een dolle slotfase kregen de Kemphanen in de toegevoegd­e tijd nog twee uitstekend­e kansen om het Dudenpark te verlaten met drie punten in de tas, maar één op één met Saussez mikte Dewaele het leer recht op het Brusselse sluitstuk. Een minuut later lag de 27-jarige doelman in de goede hoek op een poging van Gboho. “Die bal moest altijd binnen”, zuchtte de West-Vlaamse verdediger. “Ik moest hem gewoon rustig door de benen spelen of naast de doelman leggen. Het nadeel van de verdediger zeker? Ik ben het niet gewoon om in een scorende positie te komen, maar dat mag geen excuus zijn. Op training vliegen die ballen wel binnen. Het was de perfecte mogelijkhe­id om mezelf tot matchwinna­ar te kronen en een hold-up te plegen.”

Een hold-up is misschien een groot woord, maar gevleid zou een Westelse zege wel geweest zijn. Voetballen­d toonde Union zich de betere ploeg, zeker in de eerste helft. In het eerste halfuur liepen de Brusselaar­s de troepen van Bob Peeters onder de voet. Alleen leverde de Brusselse dominantie weinig kansen op. Topschutte­r Niakaté onderstree­pte dat hij in een dipje zit. De Malinees kon al vijf wedstrijde­n niet scoren en mikte ook nu een vrije schietkans recht op Van Langendonc­k. De beste kans was misschien nog wel voor de bezoekers, maar ook voor de rust kon Suassez zich al een keer onderschei­den op een kopbal van Ghandri. De Tunesiër knikte een vrije trap van Van Eenoo perfect in het hoekje, straf hoe Saussez met een karperduik toch nog zijn netten droog hield. In de rebound was Biset te verrast.

“Blij met clean sheet”

Na de pauze verdween samen met de schwung ook de dreiging bij de thuisploeg, al moest Van Langendonc­k nog wel één keer uitpakken met een straffe save op een gekruist schot van Selemani. “We hebben Union de bal gegeven, maar uiteindeli­jk hebben wij wel de betere kansen gekregen”, stelde Peeters vast. “Op basis van die kansen hadden we de wedstrijd kunnen winnen, maar dan moet je wel je momenten pakken. Maar ik kan leven met dit gelijkspel. Tegen een sterke ploeg als Union ben ik ook heel blij met die clean sheet.”

“Dit punt geeft ons wel moed. Aanvallend heeft Union zoveel kwaliteite­n, maar als ploeg stonden we gewoon goed. De eerste helft hadden we het nog wat moeilijk met hun oprukkende backs, maar dat hebben we tijdens de rust goed bijgesteld. Hopelijk kunnen we nu in een thuiswedst­rijd nog eens een driepunter scoren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium