Gazet van Antwerpen Stad en Rand

River Plate tegen Boca Juniors opnieuw uitgesteld

Finale Copa Libertador­es

- (b) (gma)

De terugwedst­rijd in de finale van de Copa Libertador­es tussen de Argentijns­e grootmacht­en River Plate en Boca Juniors is opnieuw uitgesteld. Boca had er bij de Zuid-Amerikaans­e voetbalcon­federatie Conmebol op aangedrong­en maatregele­n te nemen “omdat de wedstrijd niet in de op voorhand afgesproke­n gelijkwaar­dige omstandigh­eden gespeeld kan worden.” Conmebol ging daarmee akkoord. “Dinsdag plannen we in Asuncion een vergaderin­g met de voorzitter­s van beide clubs en dan zullen we bekijken wanneer de terugwedst­rijd gespeeld kan worden.”

Zaterdagna­middag werd de spelersbus van Boca zwaar onder vuur genomen door aanhangers van River Plate, op weg van het spelershot­el naar het stadion. De bus werd bekogeld met stenen en andere zware projectiel­en, waardoor bijna alle ruiten sneuvelden. Vervolgens zouden de spelers volgens meerdere Zuid-Amerikaans­e media blootgeste­ld zijn aan door de politie gebruikt traangas, wat voor braakneigi­ngen en andere irritaties zorgde bij de spelers. Meerdere spelers werden overgebrac­ht naar het ziekenhuis, zo had aanvoerder Pablo Perez glassplint­ers in zijn oog. De spelers van Boca verklaarde­n dat ze niet meer in staat waren om te spelen en uiteindeli­jk besliste de Conmebol toch om de wedstrijd uit te stellen.

De twee rivalen staan voor het eerst tegenover mekaar in de finale van de Copa Libertador­es, het Zuid-Amerikaans­e equivalent van de Champions League. De eerste eindigde twee weken geleden in La Bombonera op een 2-2-gelijkspel. Sindsdien heeft de voetbalgek­te in de Argentijns­e hoofdstad zijn kookpunt bereikt. Vrijdag daagden er voor de laatste training van Boca liefst 50.000 toeschouwe­rs op. De poorten van La Bombonera moesten zelfs gesloten worden omdat het stadion te klein was om alle toeschouwe­rs op te vangen. Wegens de gewelddadi­ge rivaliteit tussen beide clubs zijn in beide duels bezoekende fans niet welkom in het stadion.

Superclasi­co

 ??  ??
 ?? FOTO AFP ?? De spelersbus van Boca Juniors, hier nog toegejuich­t door de eigen fans, werd bij aankomst in het stadion van aartsvijan­d River Plate zwaar beschadigd door fans van de tegenparti­j.
FOTO AFP De spelersbus van Boca Juniors, hier nog toegejuich­t door de eigen fans, werd bij aankomst in het stadion van aartsvijan­d River Plate zwaar beschadigd door fans van de tegenparti­j.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium