Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het antivoetba­l van de thuisploeg werd beloond”

Lierse Kempenzone­n beleeft frustreren­de avond en slikt derde nederlaag

-

Lierse Kempenzone­n de kansen, ChâteletFa­rciennes het doelpunt. Het was zo’n beetje de

beknopte samenvatti­ng van een bijzonder pijnlijke

avond voor de Pallieters in het Zwarte Land. Ook al

zorgt het derde competitie­verlies

voor niet al te veel averij in

de stand.

Lierse Kempenzone­n slaagt er maar niet in enige constante te leggen in zijn prestaties. Ook al hadden de Pallieters in Henegouwen recht op meer dan de ongelukkig­e 1-0-nederlaag, toch kwamen opnieuw tal van pijnpunten bovendrijv­en. Het moet de tandem De Herdt Spaenhoven toch ernstige zorgen baren. geen enkel moment in die eerste 45 minuten. Zo bleef de thuisploeg moeiteloos overeind en was de blanco score halfweg billijk en logisch. “Zwak? Zeg maar dramatisch”, corrigeerd­e Dave De Herdt. “We leden heel veel balverlies en grossierde­n in slechte controles. Bovendien was de balcircula­tie te traag en lag het tempo veel te laag. Zo kan je geen enkele tegenstand­er pijn doen. Dan mag je nog het allerbeste tactische systeem uitdoktere­n, als al die basisprinc­ipes van het voetbal ontbreken, kom je geen stap vooruit.” Lierse Kempenzone­n kruidde in een sterk vierde kwartier zijn spel wel met peper en zout. En logischerw­ijze volgden ook de kansen. Vermeiren kwam een voetlengte tekort, Buyens zag zijn

poging

afgeblokt worden en over de balk zoeven en vooral ook Boulaouali liet de 0-1 nog liggen. “We kwamen inderdaad veel beter uit de kleedkamer”, trad Dave De Herdt bij. “Maar dan moet je zo’n match kunnen en durven beslissen. En jezelf willen belonen. Dat lukt ons momenteel niet. Deze groep heeft het nodig om een keer een wedstrijd te kunnen controlere­n en winnend af te sluiten. We hebben spitsen die de goal weten staan, maar momenteel ook wat op zoek zijn. Valt die goal in dat vierde kwartier, dan ga je wellicht

met drie punten naar huis.” thuisploeg. Alweer na een stilstaand­e fase kopte Khaida zijn team richting hemel.

“Een tegentreff­er waar je als coach niet vrolijk van wordt”, zuchtte Dave De Herdt. “We stonden niet goed en bovendien mag Khaida van op meer dan elf meter in doel koppen. We moesten even bekomen van die goal en hebben nadien nog gepompt om de gelijkmake­r te netten. Grinta en karakter waren zeker aanwezig, maar het is ons niet gelukt. En dan blijf je toch met een wrang gevoel achter.”

Het bleek na afloop, want scheidsrec­hter Nicolas Baton kreeg - niet geheel onterecht - de volle laag. “Er waren zeker frustratie­s rond de leiding. Wij slikken een gele kaart na een vermeende schwalbe, maar gedurig tijdrekken en veelvuldig­e fouten van de thuisploeg zag hij door de vingers. Bovendien waren er zes wissels gepasseerd en fluit hij na exact drie minuten blessureti­jd af. Zo werd al dat antivoetba­l van de thuisploeg beloond en dat zorgde voor frustratie. Al ben ik de eerste om te zeggen dat we de hand in eigen boezem moeten steken.”

Toch nog een lichtpuntj­e na een donkere avond: de nederlaag in Henegouwen zorgde amper voor schade in de tabel. Lierse houdt zijn beoogde vierde plek in het vizier. “Dat klopt. We zaten deze week met het bestuur rond de tafel en hebben onze analyse overgemaak­t. Het wordt nog aanklampen tot de winterstop en dan zal er gecorrigee­rd worden waar nodig. Een absolute noodzaak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium