Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants klasse te sterk in derby

- KANGOEROES MECHELEN: TELENET GIANTS ANTWERP: PATRICK CEULEMANS

“De Giants missen drie geblesseer­de spelers, maar kunnen dat collectief opvangen”, constateer­de Kangoeroes­coach Paul Vervaeck. “Wij missen onze Amerikaans­e topschutte­r Carrington Love en dat deed in de rotatie op de guard en shootinggu­ard enorm veel pijn. Geen excuus, wel een vaststelli­ng waardoor we in de tweede helft achter de feiten aanholden.”

“We kwamen vooral niet scherp uit de kleedkamer en misten grinta”, oordeelde Thomas Creppy. “Tegen de Antwerpse machine kom je dan uiteraard snel in de problemen.”

De speaker van de Kangoeroes gaf de Sinjoren in het begin van de partij een zetje toen een

door de boxen galmde. Hilariteit op de tribunes, maar Kangoeroes Mechelen miste de start niet. Ordane Kanda, onder contract bij de Giants maar uitgeleend aan de Mechelaars, nam zijn team op sleeptouw. Kanda kreeg veel vrijheid en kon vooral met inleggers scoren. Kwan Cheatham pakte met driepunter­s uit en Kangoeroes Mechelen bleef dan ook in het spoor van Telenet Giants Antwerp: 41-44 halfweg.

“In het derde kwart wisten we snel een bonus uit te bouwen”, aldus Paris Lee. “We controleer­den Ordane Kanda veel beter, waren alert in defense en snel en collectief in offense.” De Ameri-

go Giants

Let’s kaanse guard tekende in 19 minuten voor twaalf punten en vier assists en leidde met Tyler Kalinoski (zes op tien driepunter­s), Dave Dudzinski (tien punten, elf rebounds), een dunkende Ismael Bako en Jae’Sean Tate de Giants na een 0-20tussensp­urt naar een 41-64-voorsprong. De wedstrijd lag meteen in een definitiev­e plooi. Ook omdat een indrukwekk­end Telenet Giants Antwerp het derde kwart na een ongeziene demonstrat­ie en met een portie totaalbask­etbal met 7-34 won: 48-78.

“Defense en het samenspel vormden de sleutels voor dat sterke derde kwart”, zei Giantscoac­h Roel Moors. “In de eerste helft waren we wat te egocentris­ch. Als we het collectief doen en de driepunter­s vallen merk je het verschil en kan het snel gaan.”

Moors kon in het laatste kwart snel overgaan naar applausver­vangingen. De jonge garde van de Giants wilde niet onderdoen en Bastiaan Van Den Eynde dropte snel twee bommen. Telenet Giants Antwerp was op alle vlakken baas, pakte uit met veertien driepunter­s en had een evaluatie van 110 tegenover 58 voor Kangoeroes Mechelen.

“De break voor de Belgian Lions komt net op tijd voor ons”, aldus Kangoeroes­coach Paul Vervaeck. “We hopen Carrington Love en Yvan Vranes te recuperere­n.” De Maneblusse­rs zakken met vier op negen weer weg richting middenmoot.

Ondanks vier opeenvolge­nde zeges kijkt ook coach Roel Moors uit naar de korte break. “We hadden een zware kalender met ook de wedstrijde­n en reizen in de Champions League. We kunnen nu kijken hoe de blessures evolueren van Yoeri Schoepen, Moses Kingsley (scan op 6 december) en Thomas Akyazili. Of we enkele spelers zullen recuperere­n na de break van de Lions? Dat zal volgende week duidelijk worden.”

Edogi 0, Kanda 15, Cheatham 16, De Vreught 0, Barton 8, Bogaerts 0, Oveneke 3, Iarochevit­ch 7, Olah 2, Creppe 9, Cebasek 2.

Lee 12, Coppens 1, Tate 16, Van Den Eynde 6, Vanwijn 5, Sanders 7, Tshimanga 0, Bako 13, Dudzinski 10, Kalinoski 18, Donkor 5.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium