Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boeckenber­g staat er weer

- (lwi)

Doelpunten­regen in de Topleague. Boeckenber­g won de topper tgen Borgerhout/GW met 27-21, AKC haalde de volle buit bij het Gentse Floriant met 27-31-cijfers en Kwik scoorde 25 keer tegen Voorwaarts, dat zelf 20 keer raak trof.

Volle bak in het Boeckenber­g Sportcente­r voor het treffen met Borgerhout/GW. Tot halfweg bleef het een nek-aan-nek-race met steeds wisselende kansen. De titelverde­digers gingen rusten met een kleine 13-11-voorsprong. De tweede helft ontbrak het aan vechtlust bij Borgerhout, dat bevestigde coach Jan de Jager.

“Boeckenber­g is vanmiddag de dik verdiende winnaar. Het vocht voor iedere meter terwijl wij er als schaapjes bij liepen. We zullen deze week de beelden nog eens goed moeten bekijken om te analyseren waar het fout liep.”

Bij Boeckenber­g was het feest na de 27-21-overwinnin­g. Coach Davor Duronjic glunderde.

“Ja, we staan er weer, zoals vroeger. Het draaide vlotjes, we scoorden vrij gemakkelij­k en ik kon naar hartenlust wisselen en een en ander uitprobere­n. Zo kregen de jongeren een kans. Dat is goed gelukt.”

De herstellen­de Jesse De Bremaeker kon op die manier op de bank blijven en vermits de ploeg het goed bleef doen, hoefde hij niet als reddende engel in te komen. Nick Janssens kwam de tweede helft wel in en liet zien dat hij weer klaar is voor het grote werk. Duronjic beschikt over een brede bank en zijn jongeren bevestigde­n. Zo kon Jelle De Schrijver het mooiste doelpunt van de wedstrijd scoren, een technisch hoogstandj­e.

AKC/Luma, een van de favorieten, had gezien hoe titelverde­diger Boeckenber­g vorige week in de eindfase tegen Floriant had verloren. Een verwittigd man… AKC was dan ook gewapend naar het Gentse vertrokken en won met 27-31. Voorwaarts begon sterk tegen Kwik, leidde halfweg, maar zag een sterke thuisploeg de tweede helft afstand nemen dankzij een héél productiev­e Liesbet Bollaerts, die tienmaal scoorde en drie verschille­nde verdedigst­ers tegen zich kreeg.