Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gembo beslist topper in slotfase

- (cpm) (luhe, cpm) (luhe) (luhe)

Het eerste coachesont­slag van het seizoen is een feit: Charleroi zet ‘grote naam’ Brian Lynch (40), mijnheer Kim Clijsters, aan de deur. Het niet bereiken van de Champions League, vijf op acht in de EuroMillio­ns League en de uit- schakeling in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup werden Lynch fataal.

“Dit is een schok, ik voel me in de steek gelaten”, reageert een zwaar aangeslage­n Lynch. “Ik heb zoveel tijd gestoken in met minder budget een sterke ploeg op de been te brengen. Net nu er een interlandb­reak is en ik op training de nodige veranderin­gen zou kunnen doorvoeren, word ik doorgestuu­rd door zakenmense­n die geen gevoel hebben met basketbal.”

Bergen Oostende 58 91 Oxaco Gembo 84 90

Glenn De Boeck en zijn Gembomanne­n hebben pas in de laatste minuten deze absolute topper in hun voordeel kunnen beslissen. Daarmee komen ze naast Oxaco op een gedeelde tweede plaats. De eerste helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Via 25-21 werd het 41-40 halfweg. In kwart drie staken de bezoekers regelmatig hun neus aan het venster. Het was uiteindeli­jk De Valck die met vrijworpen de beslissing forceerde.

Gistel/Oostende Antwerp Giants Two 79 67

Coach Thomas Crab kon eindelijk opnieuw beschikken over Vincent Gielen. De jonge Sinjoren speelden een erbarmelij­k eerste kwart en stonden al snel 14-2 achter. Na kwart 1 stond het 21-9. In het tweede schuifje waren ze beter bij de les, maar halfweg was het nog steeds 35-26. Even kwamen de bezoekers terug naar 35-31, maar snel ging het weer naar 60-47. Ondanks veel goede wil konden de jonge Giants nooit aanspraak maken op de overwinnin­g en zakken zo verder weg in het klassement.

Royal IV

Fellows moest aan de slag zonder Braet en de grote jongens Rademakers, Van Herzeele en De Cock. De thuisploeg liep al snel 11-3 weg, maar Baptista herstelde de schade bij 18-18. De bezoekers liepen zelfs even uit naar 25-32 door bommen van De Decker. Halfweg stond het 41-39. De thuisploeg had uiteraard reboundove­rwicht (50-30) en Fellows moest de rol lossen: 64-50. De beperkte rotatiemog­elijkheden speelden de polderboys bovendien parten, zodat ze met lege handen terugkeerd­en uit Brussel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium